Olga är glad för:

  • att moderaterna och Alliansen kommer vinna valet i höst!
  • att så många av mina läsare väntar på att jag ska börja skriva igen
  • att solen tittar fram
  • för att jag har någon att dela allt med.

Ok, so far har min semester spenderats en hel del i Oslo men jag har även hunnit med en liten sväng till Gotland där jag avslutade Stockholmsveckan i spöregn och födelsedagsfirande. Planen var att segla hem, investerade i en cooling seglarjacka som aldrig fick testa på att segla, jag ångrade mig och flög hem istället. Nu ska jag ut och göra slut på min semesterlön på shopping då alla utlandsplaner har ställts in, till förmån för en annan resa. En längre utlandsresa.. Haha, här smids det planer för fullt :)

Bloggen kommer tillbaka med full kraft så fort jag har lyckats få tag i en iPhone 4, då blir det olgapolga precis så som ni känner igen den. Tills dess bjuder jag på en härlig bild ifrån en härlig getaway i våras.

olgapolga roar sig i Grekland :)

försök tre

Jag har nu tre oskickade blogginlägg i min utkorg, min inspiration är borta. Jag kan inte skirva något läsvärt! hejdå! (för en stund)

FACE FAIL!!

Dagens skratt står Failblog för som verkligen lyckas leverera, igen!

Kollar läget i Sverige

Jag surfade in på Aftonbladet för att kolla vad som händer i Sverige at the moment och möts av en liten mindre chock. Jag fick mig ett gott skratt av den här artikel, hoppas att det kan skänka er lite härliga skratt med.
Min gamla chef på SvD i Östersund pratar ut i Aftonbladet om hur det är att vara en "rik livsnjutare som gillar att festa", hahaha!

EN DAG KVAR

Flygbiljetter bokade, nu ska jag hem och packa min väska och ladda inför min sista dag på jobbet innan jag får gå på en tre veckor lång semester. När jag tänker efter så är detta första gången som jag får ha betald semester. VUXET!




Lite resfeber på gång som vanligt. Jag är så jävla flygrädd, så jag behöver verkligen förbereda mig mentalt. Töntigt som fan, jag vet!

Dagens Olga

Det blev en tur till Långholmen för lite take away-lunch i solen idag. Riktigt skönt, EN DAG KVAR TILL SEMESTER!!



Den söta blusen ifrån Ralph Lauren som jag har på mig idag hittade jag långt inne i min garderob. Köpte den i USA för snart ett år sen, och så har jag visst bara glömt bort den, den fick i alla fall invigas tillsammans med shorts ifrån Zara, skärp ifrån Ralp Lauren, sandaler ifrån den lokala skinnmakaren i Grekland och shades ifrån Ray Ban.

Bäst just nu

Denna går på repeat mest hela tiden!



i <3 marcella på nöjesredaktionen

Hon fullkomligt räddade min dag idag! Tjejen får mycket roliga goodiebags, och efter en varm natt och för lång snoozning i morse så hann jag inte duscha. Detta har resulterat i att norra europas flottigaste hår sitter på mitt huvud just nu. Men det var inget som inte en kam och nya superhårsprayen ifrån något coolt nytt märke kunde rädda.

Tack Marcella!

Oversized

Igår invigde Sandra en jättesnygg owersize-tröja/klänning. Och jösses vad snyggt det är! Jag önskar att jag var en av de som kan bära upp "jag-snodde-plagget-av-min-pojkvän"-looken, jag skulle liksom passsa så mycket bättre in på söder då. Sanningen är att jag inte kan det utan endast ser jävligt fet ut när jag försöker. Tyvärr finns inga bilder då jag väntar på min iPhone 4 och tills deliverydate är jävligt mobillös.

Jag önskar att jag kunde:


Morgonläsning

Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva den dag då en ung riksdagskandidat för Moderaterna går ut med en debattartikel som syftar till att kräva/tigga skattepengar för att finansiera sitt favoritnöje. Så när jag idag läser att Moderaternas riksdagskandidat Hanif Bali kräver att datorspelande ska bli subvantionerat så kan ni förstå att jag är fundersam. Min tydliga uppfattning är att kultur och nöje ska betalas av de som vill ta del av den specifika aktiviteten, en uppfattning som Hanif oroande nog inte alls verkar dela med mig. Istället för att vara stolt över att  datorspelsfestivalen Dreamhack är fristående ifrån allt vad subventioner heter så tjatar han istället om hur mycket bidrag andra musikfestivaler får och säger att det är orättvist. För en socialdemokratisk riksdagsledamot hade det varit en befogad debattartikel, men för en moderat sådan så är det bara skrämmande...


Läs hela debattartikeln genom att klicka på bilden

Facebook informerar

Facebook berättade just för mig att många personer som gillar Mona Sahlin även gillar Rödvin. Som att det var en nyhet värd att nämnas? Det kallas sunt förnuft, om man ska stå ut med Mona Sahlins politik så måste man dricka mycket rödvin för att stå ut med sig själv.


GRATTIS KARIN!!

Varldens sotaste Karin har tagit korkort idag!!!! Det firas just nu av Sandra och mig i Karins tradgard. Vi har grillat och dricker bubbel och har det hur bra som helst!! Jag har tre dagar kvar till semester och Stockholm ar jattevarmt och Karins tradgard ar sval och helt underbar :). (detta inlagg ar skrivet i en omodern ipad som har amerikansk harkomst och darfor saknar bade ringar och prickar) ha en bra kvall! :)


Den har tjejen ska ut pa vagarna, ar ni redo for det??

Jag har en idé!

När det är så varmt och gosigt ute som nu, varför inte passa på och bli sjuk då?

Jag säger bara en sak: snooooor!

Angående min dåliga ekonomi

Det är 11 dagar kvar till löning och mitt saldo på samtliga bankkonton ser ut som följande



Detta är ju pinsamt! MEN, till skillnad ifrån Olga in the old days så har jag nu alltså inte kreditskulder utan är bara jävligt pank :) NICE JU!

Tillbaka i Sverige

Landade i Sverige idag och började dagen med en härlig soyalatte från Starbucks, loves it!

Nu sitter jag på kontoret och gör allt det där trista administrativa arbetet som jag beklagade mig om förra veckan.. Fem dagar kvar till semester!!

Dagens att göra (bortsett ifrån de 700 att göra-aktiviteterna i min dator....) :
Börja planera semestern!!
Boka tvättid (akut nu)
Sova! (blev lite sånt i natt)


Fyndat i Oslo

95 norska kronor betalade jag för denna stockade kavaj som jag köpte på second hand här i Oslo. Jag är jätteglad, för det är precis något sådant som jag har letat efter hemma i Sverige utan resultat. Den är dubbelknäppt och helt oanvänd och i den går en väldigt glad tjej.
LIKE!
Olga Sokolova

Det blev soligt till sist :)

Vi tog oss ut till en ö som heter Långön idag! Det var Sanna, Alex, Chrissy och Jag. Där njöt vi av lite bättre champagne, vällagrade ostar och lite grillning med vattenmelon och bara en massa mums. Vi gjorde det på klipporna under en sol som valde att kika fram lagom till att vi kom dit. Och trots alla snuskiga brännmaneter så vågade vi alla bada en hel del. En klockren dag helt enkelt, som just nu följs av B-finalen i fotboll. Vi hejar på Uruguay här borta!
Olga Sokolova
olga sokolova

Oslo so far

Efter en väldigt stressig och lång dag i tjänst igår så avslutade jag dagen med en bättre middag på restaurang Solsiden med en mycket trevlig kund. Vi käkade skaldjur tills vi storknade, och sedan fanns bara en sak att göra. Gå hem och somna i en härlig matkoma för att vakna upp till ett härlig mulet väder.
Det är över 30 grader i Stockholm vilket betyder ca 45,5 grader i min lägenhet, och jag är faktiskt glad att jag slipper det! Jag ska på picknick nu och det är mulet här och jag är glad. Vad fan? :)

90-talet ringde....

Brukar läsa Tyras blogg en del, hon är ganska rolig och sjukt snygg. Roligt liv att följa liksom. Men idag är jag helt säker, hon har mist förståndet!! Hon ville testa på någon nytt och smetade på sig vit kayal. Jag orkar inte. Det här ger mig HEMSKA flashbacks till högstadiet. Hon gick ut såhär!! år 2010! Jag klarar inte av det! Jag hade inte gått ut med henne om hon var min kompis. (Karin, testa inte att sminka dig så här snälla!)


Fail!

Min chef hatar mig......

Innan min chef gick på semester så var han så omtänksam och registrerade en aktivitet på min to do-lista i jobbets administrationssystem på ALLA mina kunder. För att ni ska fatta vad det betyder så har jag 600 nya saker på min att göra-lista som står och blinkar och vill bli klarmarkerade. Kort sagt så betyder det att jag ska spendera hela nästa vecka med administrativt krångel.

Inte denna vecka. Denna vecka ska jag iväg på affärsresa. Har alltid velat göra en affärsresa, och nu ska det äntligen bli av. Kundmöte i Oslo imorgon vilket passar mig ganska bra, jag tänker fly min varma lägenhet i Stockholm och stanna i Oslo hela helgen!

Jag har förälskat mig i...

... denna übertöntiga datorväska. Den är ju jättesnygg! Men jag kanske borde börja med att investera i en ny dator först?



Visste ni förresten att jag startade denna blogg när jag köpte min laptop för typ hundra år sedan? Jag kan även berätta att det även betyder att min dator är typ hundra år gammal. Men anledningen till att jag bara inte lyckas köpa en ny dator är för att jag inte hittar någon som jag vill ha. Jag är mac-retarded och klarar inte av operativsystemet, jag vill ha en liten och lätt dator men jag vill ha ett normalstort tangentbord. Och när jag hittar en sådan dator så kan jag inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha på datorn och skiter i att köpa den på grund av min beslutsångest.

Älskling, ska vi teckna livförsäkring?

Hur sjukt är det inte att Mats Alm blev friad idag? Jag lämade Falun så fort jag fick höra det! (nu var det inte av just den anledningen utan snarare att jag måste hem och jobba, men riktigt obehagligt att han springer fri nu)


Här kommer en bild till er ifrån segelbåte...

img_1016 (MMS)

Här kommer en bild till er ifrån segelbåten som jag är på just nu. Det blev en spontantur till Falun där jag har seglat med en liten samling vänner + mor och hennes Klas till sjön Stora Melpad där vi har haft picknick och badat och solat. Vi har firat mor som fyller 50 idag på detta ljuvliga sätt. Just nu seglar vi tillbaka för att släppa av mig som måste bege mig till Stockholm igen för att jobba lite mer innan jag får gå på semester.


Längtar tillbaka

Efter en väldigt händelselös dag på kontoret så längtar jag tillbaka till gårdagens häng på stranden... Picknick, massa glass och Sandra!


Mysigare kan det inte bli! :)

Peace and Love 2010

The Cooks, Miike Snow, The Hives och Melissa Horn finns med på min top 5-lista som inte helt otippat toppas av Jay Z. Helt klart bästa konsertupplevelsen, killen kan verkligen och det är riktigt mäktigt att få stå långt fram i publikhavet och få uppleva detta musikaliska geni live. Detta fastnade i min kamera:





Detta år hade jag MYCKET roligare än förra året, det var riktigt bra drag samtidigt som det var väldigt mysigt. Klockrent helt enkelt! Sen kan jag även nämna att hemresan var ett riktigt äventyr. Efterfest hela lördagen till tåget till Stockholm gick klockan fem. Det var uteliggarvarning och det var ett rätt roligt sätt att avsluta festivalen på. :)

Hej ifrån Långholmen där det badas och sol...

img_0981 (MMS)

Hej ifrån Långholmen där det badas och solas för fullt idag. Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen ifrån Peace and Love, jag skyller allt på den obefintliga mobilmottagningen under i stort sett hela festivalen. Jag såg massor av bra konserter och jag lovar att slänga upp ett bra fetivalinlägg under morgondagen! Tills dess ska jag och Sandra bada klart, käka middag och springa iväg och mysa i biomörkret.


Liveblogg: Vi är famme och nu står vi och ...

img_0835 (MMS)

Liveblogg: Vi är famme och nu står vi och lyssnar på söta Melissa Horn som var den mest spelade artisten på min spotify hela vintern. Det är fint och det är otroligt mysigt!


Liveblogg: förfest på tåget, snart peace a...

img_0825 (MMS)

Liveblogg: förfest på tåget, snart peace and love!!