Packa för längre helg i Dalarna

JAY Z-dags snart :D Vad ska man ta med sig när man åker på festival?

Inte flipflop's i alla fall, det verkar vara sådär bra.


Förmiddag på Metro

På taket så satt Knappen och Hakim ifrån NRJ och repade lite tunes i det lite mildare men ändå väldigt varma sommarvädret. Hakim visade mig en ny app som heter Hipstamatic som tar häftiga bilder. Vad tycks?


världens bästa Olga & världens roligaste Hakim


Grabbarnas hyllningssång till sig själva

Eclipse-premiären igår

Den tredje filmen i det som än så länge är en triologi var faktiskt förvånansvärt bra. Vet inte om sällskapet, premiärkänslorna eller alla gratisgrejer som vi fick har något med saken att göra, men filmen var bra. Även om allt som vanligt är lite over the top med flygande vampyrer hit och dit så är det i botten en rejält bra kärlekshistoria, en modern Romeo och Julia-historia om den starkaste av kärlekar mellan två personer som egentligen inte kan vara med varandra. Fint och mysigt, måste ses av alla som tror på kärleken!


Magisk eftermiddag ska nu rundas av med pr...

img_0794 (MMS)

Magisk eftermiddag ska nu rundas av med premiären av Eclipse, mys i biomörkret och bjudpopcorn.


Ett väldigt långt midsommar-inlägg

Vi dansade små grodorna så ordentlilgt att vi fick träningsvärk, vi åkte vattenskoter (snabbt!), vi åkte wakeboard och vi tjejer ägde killarna på bananbåts-dressyr. Vi fick hjärnskakning, vi drack öl och LG's whiskey, vi lekte houla-houla-game och vi bastade och nattbadade i soluppgången. Jag har säkert glömt massa roliga detaljer, men de gånger kameran var med så såg det ut ungefär såhär:




Hej ifrån Tingströms lantställe Fermis. Hä...

img_0756 (MMS)

Hej ifrån Tingströms lantställe Fermis. Här har jag legat och solat och haft det otroligt bra hela dagen, nu wakeboarddags och kanske lite vattenskoter :) sedan väntar finbesök i form av grabbarna ifrån sandhamn som kommer hit och festar med oss. Och bäst av allt är att jag har tagit en SEMESTERDAG imorgon :) lovely!!


Liveblogg: midsommarlunch på Tingströms te...

img_0615 (MMS)

Liveblogg: midsommarlunch på Tingströms terass (som bygglov hjälpt till att bygga) snart kransknytardags och sedan midsommardans! :D


Liveblogg: Nu är Metrobilen packad och det...

img_0596 (MMS)

Liveblogg: Nu är Metrobilen packad och det är dags för avfärd! Tagga för midsommar med Robyn på högsta volym, som vi för övrigt ska se LIVE OM EN VECKA PÅ PEACE AND LOVE!!! :)


En välförtjänt aftershoppingsorbet mättare...

img_0594 (MMS)

En välförtjänt aftershoppingsorbet mättare så börjar nu planeringen för helgen. Jag älskar att vara ledig :)


Frukost som man bara hinner äta när man är...

img_0581 (MMS)

Frukost som man bara hinner äta när man är ledig. Skagen, meloner och Brömhults unnar jag mig idag :) god morgon!


Min lediga dag!

Jag har semester idag!! weeihoo! det innebär att jag ska springa ner till Stockholmsbyn och göra slut på mina pengar. Det är rea och jag har mitt favoritsmakråd inbokad för lite Olgashopping :)

shoppingbags

Let's go bananas!


No more midsommar i Dalaskogarna

Midsommar planeras nu för fullt, och för första gången på hela mitt vuxna liv så firas inte helgen i Dalarna. Rättvik och Leksand har liksom alltid varit heliga platser för detta kalas, men efter förra årets fylla i gropen i Leksand så känner jag att jag vill testa på något nytt. Årets midsommar kommer att firas på en ö nära Ljusterö (Stockholmshoodsen) och även om jag är fullständigt nöjd med det beslutet så är den ändå en smula vemodigt. Det har ju varit en viktig tradition!

Betyder det att jag inte är en riktig dalkulla om jag väljer att fira midsommar i Stockholms skärgård istället för dalaskogarna?




Akutinsats av golflärare Stefan

Efter gårdagens totalmiss så hade jag inget annat val än att gå en fadderrunda med Stefan imorse, och eftersom Edvin var i lite samma sits som mig så följde även han med. I strålande solsken så började vi alltså dagen på Lövsättras golfbana med väldigt blandat resultat. Totalt blev det nio poäng på en niohålsbana på några superbra och några helt katastrofalt dåliga hål. Men med lite övning i midsommar så tror jag att jag ska kunna få till det.



Kvällen spenderades på golfbanan där jag o...

img_0563 (MMS)

Kvällen spenderades på golfbanan där jag och Edvin sprang omkring och var värdelöst jävla jättedåliga. Alltså helt sämst!! Min golflärare Stefan skulle skämmas om han såg mig idag, pinsamt!!


Det är ingen Mullberryväska, men det är et...

img_0546 (MMS)

Det är ingen Mullberryväska, men det är ett par nya skor. Dessa blombroderade korallfärgade kilklackar inviger jag idag, och jag måste säga att det är ett bra plåster på konsumtionssåret som Jennies väska har rivit upp.


VÄSK-HÖG

Det är en känsla som vi kvinnor drabbas av när vi precis håller på att lära känna vår nya handväska (obs, funkar bara om det är en snygg och dyr märkesväska) Den första månaden med din väska är alltid magisk, du går omkring och måste lukta på den för att ens förstå att det är på riktigt.

Min kollega Jennie är hög på sin nya Mullberry just nu. Idag är det invigning av väskan som hon fått i födelsedagspresent av sin pojkvän, vi kan kallar honom för Snorren. Jag saknar känslan lite, funderar på om jag själv ska gå och lyxkonsumera lite snart. Det är väl det bästa botemedlet mot hjärtesorg, visst?? :)



Planen var shoppingeftermiddag, resultatet...

img_0516 (MMS)

Planen var shoppingeftermiddag, resultatet blev blott en liten och superbillig ögonskugga ifrån Nouba. Åhléns ska tydligen sluta med märket, och det passar mig ganska bra då jag är i stort behov av en ny skugga och Nouba råkar göra de bästa skuggorna jag har använt! 80:- för fyra skuggor som har kostat 400! Ett riktigt kap med andra ord, kan bara rekomendera er att passa på innan de är borta från Åhléns :)


Jag gör slut med Moneybrother idag

Vi går way back, Anders Wedin och jag. Sedan 2001 har han funnits i min mp3-spelare (eller md-spelare eller vad sjutton man lyssnade på på den tiden) men det är slut med det nu. Jag skäms! Även om man hade sina aningar så blir jag förvånad att han väljer att begränsa sig på detta sätt. Jag väljer att inte stödja detta!!


PEACE AND LOVE



- närmar sig med stormsteg.


Mitt lilla projekt med presspasset blev inte mer än en plan som rann ut i sanden, så tyvärr så måste jag titta på Jay Z ifrån publikhavet som alla andra. Förra veckan köpte jag två biljetter till en väldigt överkomlig summa pengar, en biljett till mig och en biljett till den lyckliga person som får göra mig sällskap på festivalen i sommar. Haha!

För utom Jay Z ska jag självklart se Miike Snow också.



Lovely!

Vill ut och rida, nu!! Bilden är ifrån Gre...

img_0036 (MMS)

Vill ut och rida, nu!! Bilden är ifrån Grekland där vi tog en ridtur i solnedgångenden sista kvällen där.  Men istället för att rida får jag nöja mig med att springa på lunchmöte med SACO som Metro har ett litet samarbete med just nu.


Liveblogg: efter en lång, vågig och tidvis...

img_0495 (MMS)

Liveblogg: efter en lång, vågig och tidvis blöt båttur så har vi äntligen nått fastlandet! Nu åker vi buss, precis så som alla normala människor åker buss! Det vill säga ståendes på sätena, det är väl så man gör?


Liveblogg: nu har vi hissat segel!! jag lä...

img_6807 (MMS)

Liveblogg: nu har vi hissat segel!! jag lär mig allt om att segla och här vinschar jag :) vi måste kryssa hem för att vi seglar i motvind, mycket nya termer nu! Haha! För övrigt blåser det skitmycket och jag tror att vi har gjort det största nybörjarmissen någonsin. Vi seglade med öppna fönster på sidan närmast vattnet vilket har resulterat i en mindre översvämning.. Annars går det typ bra!


Liveblogg: nu styr vi kosan hemmåt, här ha...

img_0466 (MMS)

Liveblogg: nu styr vi kosan hemmåt, här har vi kapten Sebastian som än så länge tar oss fram med motorkraft. Jag själv ligger och solar benen, och både toasandra och tältkarin ligger däckade i varsinn koj. God morgon!


Liveblogg: istället för att fullfölja den ...

img_0453 (MMS)

Liveblogg: istället för att fullfölja den planerade utgången i Stockholm så tog vi faktiskt en spontan ribbtur till Sandhamn där vi tjejer körde en bättre utgång med en mindre lyckad efterfest (där Karin bestämmer sig för att testa på campinglivet och Sandra bestämmer sig för att ta en närmare titt på handikappstoaletten) nu är alla äntligen på plats i segelbåten igen, och här har vi Karin på plats under sitt täcke. God natt :)


Liveblogg: nu ska här slukas fettomat, jd-...

img_6807 (MMS)

Liveblogg: nu ska här slukas fettomat, jd-burgare på Friday's uteservering. Fint!!


Liveblogg: mina middagasdejter heter körko...

img_5249 (MMS)

Liveblogg: mina middagasdejter heter körkortslösa Karin och Sandra.


Liveblogg: här har vi söta Karin som skåla...

img_0416 (MMS)

Liveblogg: här har vi söta Karin som skålar i vår nya officiella sommardricka, mousserande med riktiga jordgubbar i. Fresita heter flaskan som finns på systemets tillfälliga sortiment. Rekomenderas starkt!! (tilläggas bör att vi sitter och tittar på bröllopet som vi borde ha varit bjudna till)


På väg till mig just nu

För att stilla ett plötsligt shoppingsug så klickade jag just hem tre söta klänningar ifrån nelly.com

Nummer 1 och 2 är somriga och passar lika bra till casual sandaler och Converse som till klackarna. Nummer 3 är lite mer kontor och lite mer dressad, till den ska jag ha svarta ballerinor på dagen och sedan byta ut dom mot de svarta heelsen för alla afterworks. Kan knappt bärga mig tills jag får prova dom allihopa!!




Finbesök i natt

Det knackade på min dörr klockan 11 igår kväll. Det var lille Edward Törnqvist som inte hade någonstans att sova. Mysigt tänkte jag, men Edward hade andra planer. Han lämnade mig för att gå på en dejt, men dejten dissade honom. Inte förens klockan 4 kommer så då äntligen lille Edward hem igen. Full och glad och väldigt väldigt uppmärksamskrävande. Allt var ju jättekul, bortsett ifrån en liten detalj, nämligen att jag skulle upp och jobba i morse.



Behöver jag skriva om hur trött jag är?

När man inte kan vara ute själv och kampanja

Då värmer det extra mycket att se att andra eldsjälar gör det. Träffade Edvin igår när jag var på väg hem ifrån ett kundbesök, härligt med lite kampanj-glädje. Det är en glädje jag inte har upplevt på över ett år. Två år.. Gud vad tiden går fort, jag trodde aldrig att dagen skulle komma då jag slutade kampanja. Det är lite tråkigt, jag tycker om det, att prata med osäkra väljare och lyssna på dom. Förklara varför jag tänker rösta Moderat, och göra det med en väldig entusiasm som på något vis smittar av sig. Och rätt som det är så har några av de osäkra jag pratat med anslutit sig och är själva glada kampanjare som delar ut egna blad. det var TIDER det!! Nu bara jobbar jag och är inte alls särskillt glad.


Glada duktiga Edvin som hjälper till att vinna valet!

SPÄNNANDE

Just NU röstar riksdagen, jag hoppas på :


Sommarlunch med kollegor i gräset



Blonds have more fun!

Jag bestämde mig för att sätta påståendet på prov och lät världens bästa frisör (jag överdriver inte) lighten me up. Det såg ut så här:


Blond Olga Sokolova

Sorg i mitt lilla hjärta

Jag önskar att jag skulle kunna få vara i riksdagen just nu och titta på den sista partiledardebatten. Eller åtminstone hemma och titta på det på tv. buhuu!

Aftonbladet räddar förhållanden

som vanligt extremt bra journalistik utav aftonbladets journalister.



Lite skönt ändå, att det bara är jag som bestämmer vad det ska tittas på hemma hos mig.

Liveblogg: just nu är jag och Olof på Ulri...

img_0361 (MMS)

Liveblogg: just nu är jag och Olof på Ulriksdals Slott och kikar på smygpremiären av Life of Bellman, en hittills väldigt smart och mysig rockmusikal gjord på Bellmans gamla visor.


En ledtråd


Sämst på att blogga i helgen

Hej läsare! Det är inte ok att gå under jorden en hel helg, jag vet det. Dock så var det tvunget, jag har hittat på en massa andra saker såsom att leva mitt liv. Återkommer i eftermiddag med en megastor uppdatering. I helgen har nämligen en STOR föränding skett... (vad kan det vara?)

Olga och Inga på Pontus by the sea, dream ...

img_0293 (MMS)

Olga och Inga på Pontus by the sea, dream team!!


Nu belönas vi med aw-vin, öl, för mycket s...

img_0289 (MMS)

Nu belönas vi med aw-vin, öl, för mycket shots och otroligt trevligt sällskap. Buhu, jag som ville ta det lugnt ikväll. Förresten, KLOCKAN ÄR TIO I FEM!!!


Under mitt paraply ser det ut så här, plan...

img_0271 (MMS)

Under mitt paraply ser det ut så här, planen för dagen var egentligen en liten tripp till skärgården för afterwork och middag med kollegorna, men det känns inte som att vädret tillåter det... Olja på och paraply fram!!


Lunch på East

(inlägget jag glömde att posta igår) Kan vara det godaste jag någonsin ätit. Halstrad tonfisk, total perfektion i tillagningen!


After work blev middag



Igår: fullt upp på jobbet, aw på M/S Gretas och middag på Grodan.

Idag: ännu mer fullt upp på jobbet, lunch med en härlig kund, sen städhandskar på!!

Jag och min extremt råsopiga privatekonomi

Det är ingen vidare välbevarad hemlighet att jag är sämst på privatekonomi, och jag kan berätta att alltid när jag i slutet av månaden är pank så är jag inte pank, utan i själva verket skyldigt Handelsbanken runt 30 000:-
Det började någon gång på forntiden när jag skulle flytta hemifrån och råkade skaffa ett kreditkort för att ha råd att köpa dammsugare och hyllor. Tänkte att det där betalar jag tillbaka när nästa lön kommer. Lönen kommer och jag betalar tillbaka det, men i mitten på månaden så hade mobiltelefonen gått sönder och behövde bytas ut. Jag tänkte att en månad till kan jag låna dom där 10 000:- och betala allting nästa lön efter det istället. Och vips så har det gått tre år. 10 000:- har blivit 30 000:-, och det där målet om att betala tillbaka allt förbyttes till slöhet, duktigt och hårt arbetande Olga trillade ner i kreditfällan och inte förens NU har jag klarat av att ta mig ur den där mentala fällan. Loggar man in på internetbanken och det står "tillgodo: 30 000:-" så går man lätt på det och tänker "fett! jag har 30 000:-" istället för "jag har noll kronor, men banken kan låna ut 30 000:-"

Det jag vill komma till är att jag har tagit ett historiskt steg idag. Jag har sagt upp kreditkortet!! (jag vet att ajg har bloggat om att ajg ahr klippt kortet förut, och det är sant, men kontot fanns kvar varifrån jag förde över pengar till mitt andra bankkort hela tiden, med andra ord så fuskade jag) Men det är uppsagt nu!! Jag fick skatteåterbäringen idag och gjorde slut med mitt Allkonto for good! Jag har inte "tillgodo: 30 000:-" längre!! Jag har noll, och det har aldrig känts bättre att ha tomt på kontot, någonsin!


Biopremiär igår

Igår träffade jag Johan som jag åt middag med över en diskussion om Gaza, inser att jag måste spetsa mina argument lite tills nästa gång jag ska ta den diskussionen. Den goda maten följdes av en bioremiär av nya rullen A-Team.



Den här filmen var riktigt, riktigt kass. MEN (och det här är ett ganska viktigt men) filmskaparna verkade ha det på känn, att den skulle bli riktigt risig. Så igenom hela filmen så kändes det som att dom liksom drev med sig själva. Efter att man hade kommit över chocken över hur extremt dålig den var så var det stundvis ganska så underhållande med andra ord. Skulle nästan kunna säga att den är sevärd. Sevärd men riktigt dålig och ganska kul. Där har vi det!

Dagens Olga

Idag är det invigning igen, denna gången av min väldigt seglarinspirerade ribbstickade tröja. Älskar verkligen randigt!


För den uppmärksamme så kan jag även säga att jag fortfarande försöker gå in mina nya tygskor ifrån Reebook, men det går inte helt bra. Skavsåren var ett faktum redan innan lunch idag och skorna ficl bytas ut.

En häftig måndag

Suit up var mottot denna morgon, och nog lönar det sig att vara framgångsrikt klädd... Jag har nämligen fått ett nytt projekt på jobbet! Det är verkligen jättespännande och det är otroligt kul att få lite nya arbetsuppgifter nu i sommar. Grattis till mig!

Redan en favorit

Vad har storleken X-Small och har en urgullig rosett i midjan?


Tro det eller ej, men jag kan faktiskt ha storlek x-small igen, och det ni tittar på är en kjol som hade invigning idag.

Så här såg den ut i provrummet samt på mig på gräsmattan :D



Redan en favorit i Olgas garderob!

Serious recovery

Efter en helt superduperjättebra efterfest med alla artister och alla som jobbar med festivalen så har jag äntligen lyckats komma upp ifrån soffan. Kvällen var verkligen klockren, och bäst av allt är att alla som jag lärde känna är mina kollegor på MTG.

Jag fastnade inte alls på bild igår, men två som gjorde det väldigt bra är Alice och Eric Saade med dansare. Enjoy!


Alice på efterfesten på ÅH


Eric med dansare backstage strax innan de ska äntra scenen och testa deras nya dansnummer "masquerade" (lyckliga kille som lyckas få till modellooken på första försöket för en mobilkamera, jag beundrar.)

Kolla här, Anna Bergendal lyckades sätta p...

img_0179 (MMS)

Kolla här, Anna Bergendal lyckades sätta på sig vettiga skodon ikväll. Beröm till henne!


Hamnade på RIX FMs festivaljippo i Falun, ...

img_0177 (MMS)

Hamnade på RIX FMs festivaljippo i Falun, härliga Fylking som fixar saker :)


Dagens demoskopmätning

Dessa siffror värmer i mitt blåa hjärta, GUD SÅ KUL DET SKA BLI ATT VINNA ETT TILL VAL!!!


Grönbete

Jag tror inte att någon hade märkt någon skillnad på om jag inte hade varit på jobbet idag, så ofokuserad och oproduktiv har jag varit idag... Spännande möte imorgon, spännande kväll idag!


Hoppas att detta är en ny tradition vid fint väder, att rymma ifrån det sterila kontoret för några minuter är så jävla härligt.

Vill emigrera

En landsflykt har aldrig varit mer aktuell än nu. Önskar att jag bara kunde fly landet, sticka iväg och aldrig komma tillbaka.

Det här är inte sant!

Ut med Hanna och in med Oskar

Personalomsättning på kontoret idag, vi firade av Hanna på Debaser Slussen som för mig har varit en rätt oupptäkt guldklimp. Sen träffade jag lilla Olof, tillsammans gjorde vi sällskap till Viktoria där det för sista gången i år var partiledarutfrågning. Fredrik som var dagens offer skötte sig utmärkt, och musslorna som jag åt smakade lika så, utmärkt alltså :D Sen följde ett häng på utecompagniet, denna gång fick jag ha min telefon ifred (ingen vill sno min jobbtelefon ifrån -96 verkar det som)

Så här såg det ut


Hanna, Hampus och Ingrid


Fredrik, en trött Olle och mumsiga Moules a la creme

Världens sötaste student

Efter en extremt stressig dag så lyckades jag igår eftermiddag äntligen gratulera min favoritstudent Karing Pling Ting. Hon var magiskt vacker och sprudlande glad. Urgod mat och mycket champagneskålar blev det, och jordgubbstårta och godis. Sen skålade Kakan lite för mycket och det blev lattemamma-mode på henne (kommer ni ihåg fyllefilmen med henne?) Karin fick till sist husarrest och låg och sov när alla mindre fulla syskon och besökare gick vidare på fest.

Karin är underbar, och nu har hon äntligen tagit studenten. Med finfina betyg, visst karin? ;) (Det var jag som värvade Karin till MUF, så jag har lite dåligt samvete för betygsbiten...)




TERRORISTER!!

Jag kom på mig själv med att sitta och skirka "Terroristjävel" till den Hamas-snubbe som på TV4-nyheterna imorse stod och berättade hur hemskt det var att bli "beskjuten" och "attackerad" av Israeliska militärer på båten samtidigt som man klart och tydligt kan se på filmer hur männen ombord är de som attackerar med diverse tillhyggen. Eller attackera är inte rätt ord. Man ser klart och tydligt hur militären blir sliten i stycken av männen ombord. Om man är helt oskyldig och om intentionerna är en fredlig protest, ja då är det inte så där det ser ut. TERRORISTER!!!

Jag ska försöka hitta ett klipp lite senare så kan ni bilda er en egen uppfattning.

(uppdaterat) Jag har funnit ett klipp på allt
här.

SMS-vaka och ny motionskompis

Igår invigde jag mina nya träningskläder och min nya motionskompis. Vi knallade runt nere vid vattnet i årstaviken vilket var en helt perfekt aktivitet under en så solig kväll. Avslutade det hela med en brakmiddag OCH (håll i er nu) jag lyckades även göra en matlåda av middagen. Ingrid, Hampus och jag har nämligen startat matlådekampen på jobbet, med start idag. Det går ut på att vi alla måste spara pengar varför vi har utmanat varandra. Matlåda varje dag, den som glömmer bjuder alla andra på lunch nästa dag.

Kvällen avsluades med en pirrig lång väntan på ett SMS. Supertöntigt men än dock väldigt viktigt. Kan även berätta att det kom och det var positivt!