renovering pågår

jag är inte blind, jag ser att bloggen ser hemsk ut för tillfället! Det är för att jag under kvällen kommer göra en del förändringar. Kika in imorgon istället så ska vi se om jag har lyckats trolla fram en snygg blogg tills dess :)

Lugna helgen :)

Jag sitter på tåget på väg till ett ledningsforums-pass just nu och kan endast rapportera väldigt lugna och små-tråkiga historier om min helg. Det är så trist att vara sjuk.. Igår kväll var vi på middag på norra brunn, och allt jag ville var att ta ett glas rött till stand up-komedin. (Det gjorde jag inte) :p Någon som vill dela med sig av vad en frisk människa har gjort i helgen?

Doktorn gav mig piller

Det var verkligen lunginflammation... Så nu sitter jag här alldeles sjuk och eländig för mig själv. Jag har ingen tv vilket är fettobengans fel helt och hållet. Och ingen dator tog jag med mig hit eftersom jag bara skulle vara här en dag. Så nu tittar jag på något så modernt som VHS... För att addera ytterligare lite självömkan till dagens inlägg så kan jag även berätta att jag har väldigt hög feber, jätteont i halsen och grova andningsproblem med ett inslag av cpmycket hosta. Det känns verkligen som att livet tar slut vilken sekund som helst.. GRÅT! Jag kommer inte kunna vara med på helgens ledningsforum och inte kunna jobba på två veckor typ :( hur som helst så är nils en ängel som har tagit hand om mig och stöttat mig under denna svåra period, du är en riktig kompis :)

smitta nils

Jag kan inte andas idag, och ännu värre blir det: jag kan inte prata idag!!

När jag vaknade idag så var jag sjuk, på riktigt! Min doktor ska lyssna på mina andningsproblem idag, och i värsta fall så har jag verkligen lunginflamation igen. Då dör jag...

jag älskar att jag har blivit värsta emokid..


Tillbaka för sista gången

Ännu en gång så blev jag lurad av dig... Sviken och lurad, och nu är jag på botten igen bara för att jag trodde att du hade förändrats sedan sist. Men det är slut med det nu. Jag tänker inte ge dig nya chanser, du har i 20 år bevisat för mig att du inte förtjänar det. Du är en elak människa och du förtjänar inte att ha mig som vän. För att rädda mig själv ifrån att bli helt inkapabel att lita på människor som påstår sig vilja mig väl så sätter jag punkt nu. Du har lekt med mina känslor som insats för sista gången. En mamma ska stötta och hjälpa sin dotter. Det enda du gör är att svika gång på gång, och det sårar mig. Tro inte att jag förväntar mig någon förståelse eller medlidande ifrån dig. Empati är en känsla som du saknar, och jag är medveten om det. Jag förväntar mig faktiskt ingenting av dig. Du kommer fortsätta att såra människor i din närhet, gång på gång, och jag tror aldrig att du kommer första vad du har gjort. Men jag är inte med längre. Det här är tiden i mitt liv som jag på ålderns höst kommer minnas som hösten då jag insåg att jag aldrig har haft en mamma.

Tillbaka till Dalarna

Snart beger jag mig hemmåt till Falun igen, det ska bli schöönt!

Min helg har varit galen! Det började med Rolas födelsedagsfest, och nu avslutar jag helgen med en superbra dag på jobbet. Jag är en bra telefonförsäljare.. Det är grymt eftersom jag tjänar väldigtväldigt bra på det, men jag kan inte låta bli att hata det lite också. Jag är en bra telefonförsäljare liksom, smaka på det. Hur sexigt är det?

Jag får trösta mig med att det bara är tillfälligt...


Sommarkrönikan

Olga i Dalarnas tidninigar idag.

Den sommarkrönika som jag grät om för några veckor sedan har idag publicerats, något nedkortad och mer i stilen debattartikel. Jag har redan fått drösvis med mail om den, väldigt kul!

Kan läsas
här

naaajs

Det är fint väder idag
igen
fantastiskt bra!

Det enda nöje jag har råd med nu är ju att se världen ur mina übersnygga solglasögon. Ut i solen gick jag!

panik a la carte

Jag fick mina dödligt snygga glasögon imorse, och vilken dag att få glasögonen på sen! Det var strålande solsken hela dagen och jag hann med lite pool-häng klädd i skönheterna innan jobbet. Dessutom (trumvirvel) så var världens-lataste-olga ute och sprang runt sjön idag. Det var verkligen på tiden att jag börjar röra på mig..

Men nu över till paniken. Jag caschade ut skatteåterbäringen och betalade en lite försenad hyra idag viket resulterade i 9 kronor kvar  att utnyttja på kontot (med en kreditgräns på 10 000) Jag har ingen mat och det är 5 dagar kvar till löning..
Det är total gråt, jag vet inte vad jag ska ta mig till eftersom jag aldrig riktigt har varit i denhär situationen.. Jag har nio kronor.. Det blir nio koppar kaffe på jobbet, det borde jag väl klara mig på?

När jag sitter i min rullstol på ålderns höst så är detta den tid i livet som jag kommer minnas som den gången jag köpte solglasögon och inte hade råd att äta. Det är även gången då jag lärde mig att göra upp en budget för att kunna betala tillbaka krediten till visa och bli skuldfri... Det här blir en lärorik höst!


Barfota i vinter?

Jag var hemma i Dalarna i helgen. Jag hann med ett snabbt styrelsemöte med MUF Dalarna vilket var hemskt trevligt. Dock uppenbarade sig något av en mardröm..

Helgens gråt: en flyttlåda med alla snygga vinterstövlar har kommit bort i förra flytten. Det störda med situationen är att det är en flyttlåda med bara högerskor. Kvar har jag lådan med alla vänsterskor vilket bara är värre. Hade jag tappat hela par så hade jag så sakta kunnat glömma den bittra förlusten, istället har jag nu en hel hög med skönheter som ligger och ser väldigt ensamma ut. Missupfatta mig inte, jag har faktiskt en enligt alla regler godkänd anledning att frossa i vinter-skodon detta år utan att ha någon gnutta dåligt samvete. Olyckligt nog så håller inte det något övertrasserade visa-kortet med...


"Dagens nyhet"

eller?

DN skriver så mycket kul idag! Dagens larmrapports-liknande
artikel handlar om den kraftigt ökade spritsmugglingen ifrån utlandet. Speciellt mycket ungdomar är det som får tag i denhär alkoholen och ingen vet hur man ska stoppa det.

Vad sägs om att staten skulle sluta vara så kontrollerande av sina medborgare och låta dom tänka själva. Bevisligen så funkar inte idén om höga skatter och systembolag för att minska konsumtionen i praktiken.
Vore det inte skönt om Sverige kunde go liberal och bara acceptera att människor kommer att dricka alkohol vare sig storebror staten vill det eller ej? Låt folket sköta folkhälsan, staten har bara misskött den hittills.

Privatisera Public Service

Det är verkligen dags nu!
Jag kan köpa att statlig tv finns i Kina och Vitryssland, men i Sverige, år 2008 och med en borgerlig regering vid makten så finns det ingenting som kan motivera varför det ska finnas media som staten äger. Det luktar diktatur över fenomenet.. Ännu värre blir det när SVT's förra VD vill göra TV-licensen obligatorisk, även för hushåll som inte har en TV apparat. Löjligt tycker jag, men vid närmare eftertanke så är det inte så orimligt när man tänker på hur vårat samhälle ser ut idag. Alla som arbetar tvingas ju att betala för allt möjligt som de inte nyttjar via skattesedeln idag. Ett gott exempel är kulturen, staten har bestämt att det är viktigt och då ska det betalas av alla. Det spelar ingen roll om jag aldrig kommer sätta min fot i något museum, jag ska betala det ändå.
Förslaget av Christina Jutterström hånas väldigt öppet på nätet just nu, men om man kritiserar förslaget om obligatorisk TV-licens så ska man även vara konsekvent. Jag anser det därför högst orimlligt av människor som gillar statligt finansierad kultur att håna detta förslag.

Det intressanta förslaget kan du läsa
här

dooh!

Jag har inget internet på mitt nya rum.. panik!


jälva hippieVarje gång jag är på festival bli jag smittad.. Sjukdomen kallas för fulfeber och symptomen är att man tycker det är kul att spöka ut sig som mamma skulle säga.. Här har vi bildbeviset! Hur tänkte du där Olga?

Vilket fynd!

På baksidan av huset där jag håller på att flytta in hittade jag till min stora förvåning och glädje följandeJag är glad!


beermode

Jag ska träffa hannes och johannes och ta en öl alldeles snart :) mums!


Olga goes London

sure!

I september drar jag och träffar Lynne över en tjej-weekend. Det ska bli ett kärt återseende, jag saknar verkligen den människan!
Flyg och hotel är bokat nu :)

Glöm inte bort

att titta på mina filmer på tuben!!


Äntligen hemma

Helgen har varit helt ok, några bra konserter hann jag med att se. Tyvärr så kan jag inte rekommendera way out west riktigt. Det var ett väldigt konstigt upplägg och det drog tyvärr ner helhetsintrycket drastiskt. Dessutom har jag längtat hem väldigt mycket. Därför känns det väldigt skönt att efter en sjukt lång bilresa kunna lägga helgen bakom mig. Den får dock en fin plats i högen av sommarminnen på grund av alla roliga samtal som kampanjandet har lett till och alla roliga människor jag mött också givetvis :)

update

SJUKT bra konserter ikväll!!! NERD var ABSOLUT bäst!! jag kan inte beskriva det, men det var fantastiskt!!

Nu händer jag på en mellanfest hos ett gäng ifrån falun, jätte random och kul! :)

Läger

Vi har slagit läger längst fram vid scenen där allt händer ikväll. Först sahara hotnights, sen nerd och sist håkan :)

Idag är dagen

Det pirrar i magen!! Det är verkligen idag som fucking håkan spelar på hemmaplan OCH som pharrell guden ska efterfesta med mig. Nu kör vi!

Kändishäng :)

jag hängde med timbuktu precis, jag tyckte det var ganska häftigt :)

God morgon

Är du riktigt vaken än? God morgon, har du sett nått glatt i tidningen? Ok så här är det, jag skulle kunna ljuga och säga att igår var fantastiskt och så va, men det tänker jag inte göra. Faktum är att jag är så arg och irriterad för något som dök upp igår, och jag har verkligen problem med att släppa det...

Lång lång bilresa

. Efter några timmars försening så är vi äntligen på väg till göteborg. Så här kul har jag och alexander malmgren i baksätet tillsammans med nilsgöran som vi snodde med oss :)

solbränd i göteborgKnappast va...

Men jag är inte bitter, tvärt om! Jag är hemskt förväntansfull!

Impulsiva jag

Oigenomtänkta och hemskt impulsiva grejer brukar vara min grej. Därför sitter jag här och skriver ett sista blogginlägg från min dator innan jag drar till fucking way out west. Jag känner pirr i magen eftersom det är väldigt oplanerat och bestämdes igår eftermiddag. Jag packar min väska till ljudet av NERD's nya abum.. mmmmmm!!

Telefonblogg utlovas ! :)

Glädje

Jag fick just besked om att jag ska till Way Out West imorgon, sjukt kul!

Det betyder att jag ska få se Håkan Hellström igen, tveksamt om det kan slå konserten på Peace and Love men det återstår att se. Grymt är även att Neil Young ska dit... MEN absolut grymmast och bäst av allt är att NERD ska dit!!!! Jag kan inte beskriva hur jävla jävla häftigt det är!! (kuriosa är att jag har varit dödskär i Pharrell sedan jag var tolv eller nått..)

Nu är jag helt knäsvag..

Jag måste bara säga det ingen: JAG SKA SE PHARRELL WILLIAMS!!!!!

ÄNTLIGEN!!Mina videoklipp ifrån festen jag hade förra helgen har äntligen blivit klara och kommit upp på youtube, kolla in dom (gärna många gånger så att jag vinner fler liknande fester:)

Glasögonen

Det är galet!! Jag har köpt dedär svindyra och to die for-snygga solglasögonen precis, på ebay!!! Jag fick dom för 80 pund, det är typ ingenting!!! SJUKT NÖJD! Imorgon postas dom för att ta en sväng förbi familjen Butcher's, och sedan komma hem till mig :D jag är så glaaaad (kul att jag kommer få dom lagom till hösten, men det gör inte så mycket. Då kommer jag längta till våren ännu mer)

efterbliven

Jag vet att det var jätteinne att gå och se Sex And The City-filmen för typ hundra år sedan, hellst på premiären också. Jag sket i det och levde på alla repriser av serien under sommarnätterna på tv3. Men dagen har kommit då även jag ska gå och se fimlen, jag har endast hört hyllningar till filmen så jag har rätt höga förväntningar nu. Men innan dess ska jag försöka avsluta en sjukt tråkig arbetsdag..


ensamt

Jag känner mig jätteensam just nu.. Sitter inne på mitt rum och tycker synd om mig själv.. Det ekar nästan när jag suckar för mig själv.. Och för att göra ensamhetsdeprisionen ännu ett snäpp värre så regnar det utanför.. Det regnar jättemycket och jag är jätteensam..

Om någon snäll själv läser min meningslösa blogg idag så skulle jag bara vilja säga att jag inte skulle bli allt för ledsen av ett litet telefonsamtal... :)


bilder från prideparaden


Dagen efter

Jag är verkligen helt död. Jag skulle vilja lägga upp alla roliga bilder ifrån helgen och skriva något vettigt, men jag klarar inte av det! Klockan är 8 och det enda jag har gjort idag är att mysa i sängen hela dagen.. Så fort jag gör ett försök att städa eller sätta mig vid datorn så exploderar mitt huvud. Därför skriver jag från telefonen så att ni vet att jag lever åtminstone :)

pride

Imorgon är det prideparaden som gäller!!
Har precis fått veta att jag ska stå på flaket :D

Hoppas vi ses där!!