Survival of the fittest

Darwin är död, men tydligen så firas hans 200-års dag idag som tänkare eller nått. Högst oklart vad det handlar om egentligen, det är tv4 som har nyhetstorka och gör en stor Darwin-special på nyhetsmorgon idag. Och med anledning av det så tänkte jag säga vad jag tror om evolutionsteorin.
Jag är säker på att vi tar död på varandra. Vi låter dåliga och svaga gener överleva samt gå i arv i generation efter generation vilket i sin tur skapar ännu svagare gener. Såhär: en person som föds med ett hjärtfel ska enligt avolutionsteorin dö, men vi räddar personen och låter dennes svaga hjärta gå i arv när personen skaffar barn. Detta skapar efter en väldigt lång tid ett svagt folk eftersom nästan alla slutligen har någon defekt av något slag. Alla andra djur och växter på vår jord lever efter Darwins teori där de starkast och bäst anpassade individen överlever och förökar sig, medan vi bara blir svagare.

Jag tycker det är spännande att tänka på det, och på vår ständiga jakt på att medicinskt hinna med effekterna av våra svaga gener.. Människan VS naturen, har har vi anledningen till att vi en dag kommer att förlora!

Kommentarer
Postat av: sofia

det är inte så konstigt då att joden faktiskt håller på att gå under..



å andra sidan, dethär med starkast överlever har vi ju sett prov på i historien när människan försöker ta saken i egna händer. men det fungerar nog inte att låta svaga individer trilla av pinn. här är det moral som gäller. efter att ha dödat flera tusen "svaga individer" insåg nog hitler det också och tog livet av sig 1945.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback