Livet är en fest

Igår var det grillfest hos Nick-Ola, jättemycket trevligt folk och en helt galet rolig kväll

Ikväll blir det cafét med Kate Ryan


Vägen till jobbet

Jag har ett allvarligt problem med att gå av och på tunnelbanan vid T-Centralen, det är så himla stressigt och alla människor är så viktiga.. Jag har dock kommit på en strategi som fungerar med blandat resultat. Jag låtsas vara viktig och stressad, grejen är att jag går med bestämda steg överallt och kollar på klockan väldigt mycket. Ibland nästan småspringer jag lite också. Jag smälter in väldigt bra och känner mig väldigt stockholm-ig. Problemet är bara att jag springer fel väldigt ofta eftersom jag försöker låtsas att jag vet vart jag är på väg. Självklart vet jag inte vart jag är på väg, så fel tunnelbana har jag gått på två gånger i min låtsasstress. Men det är mest kul, då är det bara att stressa till tåget som går tillbaka och försöka springa rätt nästa gång.


PANIK!

Jag är kär! Det är sant, jag har äntligen hittat den rätta (solglasögonmodellen)
Jag har verkligen verkligen verkligen inte råd, och jag vet att jag verkligen inte borde.. Men det kändes så rätt!!

Det skulle innebära att Olga blir exakt 2995 kronor fattigare, men ack så mycket snyggare i solen..


hejdå falun

Igår kväll tog jag farväl av Falun på riktigt. Efter att jag hittat hyresgäster till min lägenhet så drog jag upp till hoppbackarna. Jag klättrade längst upp och satt och myste. När jag sett solen gå ner över den stad jag känner så väl så viste jag att det var dags. Allt gick snabbt, och nu är jag i Stockholm igen. Till mitt lilla rum i Frejs källare flyttar jag om två veckor, men tills dess bor jag i Olles lya inne i stan.

Imorgon åker kusin Oleg med familj hem till Tyskland. TRÅKIGT! Det är så mysigt att ha lite släkt omkring sig för ovanlighetens skull..

Nåväl, nu drar jag och badar. Stockholm är så jävla hett idag!


Fantastisk fest

Jag har städat hela morgonen efter gårdagens poolparty. Det var så himla kul och allting gick så bra!! Så fort jag har klippt ihop filmen så ska jag lägga upp den här på bloggen, håll utkik! Ett stort tack till jan Ove som lånade ut sitt fantastiska hus till mig, du är en hjälte!

charmig

är det verkligen en åtråvärd egenskap?

jag sitter och funderar på det och en massa annat här klockan tio i fyra på natten på min stol framför min dator, ensam i lyan, ensam i stockholm...
varför ska allting vara så överanalyser-bart? mitt tåg till dalarna går om drygt fyra timmar och jag är väldigt kort och gott sleepless in stockholm...

Historien om nyckelkortet

Eftersom jag tog en ledig dag ifrån jobbet idag så tänkte jag berätta historien om dagen då jag fick mitt nyckelkort. Det var dagen då jag besökte kontorsserviceavdelningen. När jag kom dit och förklarade mitt ärende så möttes jag av en djup och väldigt ansträngd suck ifrån mannen bakom kontorsservicedisken. Han verkade högst besvärad över att bli tvungen att lägga ner sin tidning och sköta sina arbetsuppgifter. När han fått mig att känna mig som den jobbiga lilla säljaren som tror att jag är något så plockade han till sist fram mitt papper som jag skulle fylla i. Efter att jag fyllt i blanketten så blev det ännu jobbigare, för då skulle han leta fram ett kort till mig också... Jobbiga och krävande jag! Sedan den dagen ska jag göra allt jag kan för att undvika fler konfrontationer med de väldigt arbetsovilliga kollegorna på kontorsservicen. Upplevelsen till trots så ser jag fram emot att utforska min arbetsplats vidare... Rapportering kommer efter nästa äventyr!

jag har nyckelkortet!

That's right, jag har nyckelkortet till Svenska Dagbladet.

Det är en helt egen liten värld här inne, och jag tycker alltid att det är kul att komma in här. Den glada vikarierande receptionisten är min favorit, hon välkomnar mig alltid med ett glatt hej och får mig att känna mig litelite mindre osäker på min entré. Men sen när man väl kommer innanför snurran och in i redaktionsrummet så sjunker modet. Alla är så jävla upptagna och viktiga till skillnad ifrån betydelselösa lilla mig som sitter i en liten skrubb och gör betydelselösa saker..
Men det är spännande att hänga här. Jag ska rapportera vidare inifrån spärrarna så fort det händer något!


Hemska människa

Självklart vet jag ju om att jag är en jobbig människa att dela livet med, men att jag är en pain som polare också hade jag missat. Som tur var så berättade jonas det för mig idag, så nu vet jag det!

Världen är liten

och imorse fick jag småpanik över det..
bilden nedan hittade thea helt rendom i ett facebook-album hos sina polare med undertexten "den där olga..." (ifrån kvällen som jag har minnesluckor ifrån...)



sjukt otippat och hemskt fult.

nörd

Super Mario Galaxy med Sandra igår (vi har nog klarat halva spelet by now)

Det luktar ny plast i min ficka. Det är sant! Jag har en ny lur nu!!
Och självklart är det en ny och cool telefon med häftig kamera och andra roliga funktioner som ska utforskas idag :)


Arbetet dag två

Jag sitter på jobbet med en enda kollega, min nyfunna landsman Andrej.
Rätt sliten i både fötter och huvud efter gårdagen, men duktig som jag är lyckades jag ta mig till jobbet ändå.

JUSTE! Jag var med på några ASFULA klipp på tv4 i morse i morgonsoffan. Sjukt pinsamt, hoppas ingen såg.. :P

Åh jag är rätt nöjd, efter 45 arbetade minuter har jag redan tjänat 700 kronor. LOVES IT! back to work!

Jag kan pusta ut!!

Det var knas i början, jag kom inte in och när jag väl kom in så var det ingen här.. Men jag löste det och nu sitter jag och arbetar. Jag var jätteorolig innan jag kom hit över att jag hade tappat det, men efter en timme på jobbet så kan jag nu pusta ut. Jag har kvar det, och jag har det GOOD! (tjänade 700 första timmen!!) :)
Det ska firas ;)

Off to work

LÄSKIGT!

Jag ska liksom lyckas ta mig ifrån huddinge (jag tror att det är där jag är) till arbetet inne i stan, and i dont how to do it. :S
Pirr i magen! Om någon sen är sugen på att joina min första arfter work i stockholm före vilken jag faktiskt har jobbat så kan ni inte ringa mig, för min telefon är inte riktigt med..

önska mig lycka till!

dömysig afton

Vad vi än tar oss för så är vi himla bra på det Sandra! :)

Det pirrar i magen på mig.. Jag ska liksom tillbaka till jobbet imorgon på första gången på många veckor. Hoppas att jag fortfarande är lika bra på det.. :S Längtar tills på måndag gör jag också, då får jag sällskap till nya kontoret också :D

Godnatt ifrån the girls of the new worldleader mansion!

det har släppt

och med mycket hjälp och stöd av Sandra Olt (stundens hjältinna) så har jag lyckats producera något som ska föreställa min sommarkrönika till Dalarnas Tidningar. TACK!

SKRIVKRAMPSPANIK!!!!

Jag har SÅ mycket jag vill skriva, men jag kan verkligenverkligenverkligen inte få ner det på papper. Och nu bara rusar minuterna iväg, deadlinen närmar sig och jag får ännumera panik. Någon som har en skön sommarkrönika till övers?

Friheten på gotland


apatisk

Jag är helt socialt missanpassad idag. Jag sitter framför en dator på CK och bara... sitter! Jag kan inte göra något och jag är jätteotrevlig och hemsk.. Stackars Sandra som måste stå ut med mig!

I min apati så har jag hittat vad som nog är världens roligaste blogg. Det är Albin som bloggar om sitt väldigt händelselösa liv . Kolla in den
här

back in fjollträsk

Nu var Gotland avklarat för detta år. En mobiltelefon och jättemycket pengar fattigare åkte jag hem i natt. En helknäpp resa, men sjukt rolig!

After beach

 
Folke och jag på after beach på kallis, GALET KUL! Rosé för hela slanten! Nu:middag. Sen:rumpskak på gutes

Olga på stranden

 
Toppenväder, toppen sällskap och toppenmusik :)

Watch out tofta

 
Folke och jag i bilen på väg till tofta :)

Snart slut..

 
Två veckor har nu rusat förbi och min tid på lifeleader academy är snart slut. För sista gången sitter jag på mitt rum och filosoferar.. Jag har varit med om en fantastisk upplevelse som jag är osäker på om jag kan beskriva med ord på ett rättvist sätt, man måste nog uppleva det. Det är med blandade känslor jag knappar in mitt sista inlägg ifrån min sängkant här. Det ska bli väldigt härligt att få försöka praktisera mina kunskaper som jag fått här i det verkliga livet. Samtidigt så kommer jag sakna ihjäl mig efter allt och alla här, ni är helt fantastiska. Och ni har lärt mig så mycket! Jag ska nu packa mina väskor och ladda inför avslutningsermonin imorgon, sen drar jag till gotland. Pirr i magen blandas med glädje och saknad i förtid. Godnatt ifrån sängkanten på rum 209 i sätra brunn, imorgon är det graduation!

Snälla-dagen

Ja idag har vi haft en snäll-dag! Detta är min första öl på två veckor. Det enda jag känner är lycka! Jag ska aldrig men ha en vit tid!! Sämst idé någonsin! SKÅL!

Olga i media

Idag var jag med i tidningen

Sjukt lyckat!


Asch!

Hittade en gammal favorit bland mina bilder på ingen mindre än asch. Ett kärt återseende! Du är en hjälte som ska hyllas, hälsa din välbärgade familj ;) och lycka till med teckningarna!

Mediaträning

Med Susanne Hugosson just nu! Jätteintressant! Och högst aktuellt med tanke på ett visst pressmeddelande som just nu är på utgång.. :) Spännande!

Stenålderskvinnan

Världens roligaste föreläsning igår! Vi pratade om varför tjejer i regel faller för självsäkra killar som gärna beter sig som svin.. Det är stenålderskvinnan i oss som vill ha en stark kille som kan jaga och skydda oss emot fienden.. Det är med andra ord lite omodernt att leta efter buffliga killar som är flock ledare(alfahanar) Tjejer! Ryck upp er och skaffa snälla killar som förtjänar er och inte förnedrar er!

Panik!

Mitt brev är postat och en sten har lättat ifrån mitt hjärta för en stund. Men lagom till att allt har lagt sig så kommer en ny panik.. Jag läste en väns blogg (assarson.worldpress.com) och jag är bara så himla avundsjuk. Han hänger på gotland under almedalsveckan med alla mina vänner, minglar med alla häftiga människor och går på alla grymma seminarier. Jag har sån panik! Det är verkligen där jag skulle vilja vara just precis nu! Ok, jag får utvecklas och jobba med mig själv... Men finns det något roligare och bättre än att jobba med svensk politik? Definitivt inte! (Jag är en jävla tönt!)

lite bättre

Nu har jag skrivit av mig och mår plötsligt lite bättre..

Nu är det bara att vänta.. Jag är ju känd för att vara tjejen med tålamodet.. eller?
Gasch!!

Tuffa tider

Vad himla mycket svårare det har blivit. Och det gick så snabbt, över en natt. Och varför? Några små ord som kan göra så mycket.. Mycket att tänka på nu..

Stockholmare i skogen

Ni är underbara!

Det var mörkt, kallt och blött. Jag och mina stockholmsbrudar var hungrida, DÖtrotta och suriga. Efter att vi traskat omkring i skogen en hel dag så får vi mitt i natten order om att bygga vindskydd och sova. I mörkret springer vi omkring med knivar, yxor och spadar (!) och när man tycker att det inte kan bli så mycket värre så liksom öppnar sig himlen. Vi hinner se några vädergudar hånskratta åt oss där uppe innan regnet börjar ösa ner. Ännu kallare, blötare och tröttare jobbade vi vidare tills det stod där, vårat eget vindskydd. Jag fick dela filt med Karin och det var mys och kramar. (båda låtsades att den andre var någon annan, haha) Efter tre timmars "sömn" (jag hade en trädrot i ryggen och det var kallt) blev vi väckta igen. Egentligen så gillar jag bara att gråta, det mesta flöt på väldigt bra med endast ett dödsfall. Det var allas vår Papa Santós som gick bort, men han ska ha all heder! Han kämpade med oss alla, sida vid sida. Tyvärr slutade allt med att han blev offer för Isabels vårdslöshet.. RIP!!

Nu dör vi!

11 stockholmsbrudar och jag ska ut i skogen på överlevnadshelg.. Jag tror vi dör nu! Jag skriver detaljer när jag kommer hem, om jag lyckas överleva ;)

Projektarbetet

Ja, det framskrider med lyckat resultat. Vi har fått till uppgift att hjälpa ett svenskt klädmärke att öka sin försäljning inom sin målgrupp. Det är så himla kul, och den grupp som vinner kommer få klädplagg därifrån :) jag känner mig ganska säker, gruppen funkar jättebra ihop och vi är väldigt kreativa. Vi har liksom tagit uppgiften ett steg längre.. Mer kan jag inte säga förens på måndag då alla ska lämna in sina förslag. Jag vill ju inte riskera att utsättas för företagsspionage :p

Tjockis!

Jag syftar inte på bilringarna denna gång. Jag är HELT tjock i huvudet! Jag tror inte att en endaste liten smula information till får plats, så illa är det verkligen. Intensivitet är ordet jag skulle beskriva mina inaktiva blogg-dagar som. Jag hänger fortfarande på Lifeleader Academy's sommarinternat för tjejer. Jag har lärt känna så många grymma och intressanta människor här, verkligen hur kul som hellst!

Mycket inflytelserika personer har jag träffat också, på toppen slåss House Of Dagmar-tjejerna tillsammans med CocaCola companys produktchef.

Jag ska försöka bli bättre på att blogga, förlåt och skäms på mig!


Olga på youtube



Jag har ju fina ögon i alla fall...
(mina bilringar passar inte på gotland..)