Pricken och Harald Treutiger

Om man tittar in i mitt kylskåp så ser man att det är högkonja (eller att det är löning)

Efter närmare två timmar på ICA Maxi så är kylskåp, frys och samtliga skafferier åter igen fyllda med diverse godbitar. Jag kommer överleva även denna månad. Favoriten är de två enorma hummrarna som vi döpte till Pricken och Harald Treutiger (min heter Harald) Jag är så himla sugen på honom, Harald Treutiger: i want you!Vilken hetsk stämning

Jag vet inte riktigt vad som har hänt, varför brusar jag upp? Jag skiter väl i kungafamiljen och deras kassa hemmavideor, jag är lite chockad över all den ilska jag verkar ha burit på. Den här förändringen är bra! Idag är det fler som vet att monarkin är strunt än vad det var igår, det är ju faktiskt toppen!

Dagens sanning

Monarkin i Sverige är ett skämt. Carl-Philip är den rättmätige tronarvingen, det är ett SKÄMT att Ochelbo-Danne ska bli kunglig, det är ett skämt och det är ett riktigt tråkigt sådant.

Kolla på denna värdelösa produktion bara, jag mår så dåligt!


Kan vi inte bara enas om att det är hög tid att avskaffa monarkin nu? Om inte för att det är svindyrt så åtminstone för att det har förlorat hela meningen när vilken eparaggare som helst kan bli kung? Är ändå inte hela grejen att man ska vara född till det? Värdelöst är det!

Bert KarlssonJag ligger hemma och är lite dålig, och tittar på Bertan som blir intervjuad av Malou i TV4. Han gör en del intressanta uttalanden om politik som jag tänkte kommentera. Men sen frågade Malou om hans prostatacancer som han har behandlats för. Jag glömde bort alla hans tidigare sagda dumheter när han börjar berätta om det finger som han fick i rumpan när de upptäckte hans cancer. Jag satte mitt morgonté i halsen och blev illamående. Bert Karlsson är ingen blyg kille!

God Morgon!

Rapport ifrån ringvägen

Alla bloggar som jag har läst idag skriver om det kungliga bröllopet som alla skvallertidningar spekulerar om. Då tänkte jag ta tillfället i akt att säga att jag tycker det är strunt. Hela kungahuset är skitdyrt och jag gillar det inte. Monarki är omodernt och så jävla överhypat. Dom kan få vara kungliga och coola om dom vill, men varför ska dom ha så jävla mycket pengar? Jag tycker att det ska bli frivilligt att ge kungahuset allmossor, och så kan dom skaffa sig ett jobb om det blir tight.

Så det så, avskaffa monarkin!

Dags för förändring

Jag sitter och försöker knåpa ihop en arbetsansökan. Det är dags att utvecklas nu, jag har tröttnat på samma gamla harv hela dagarna. Det är på tiden att jag får lite nya utmaningar.

Haha, det låter som en jävla livskris. Det är verkligen inte så, jag vaknade imorse och bara kände att det var dags för lite förändring.

Dagens sanning

Jag köpte en vårjacka för två veckor sedan. Jättetunn skinnjacka, det var på väg att bli vår! Och nu är det vinter. Klimatet i sverige suger.

Ursäkten

Det är jättetråkigt att blogga när man är sjuk och sängliggandes. Men nu är jag tillbaka.

Stockholm är täckt av väldigt mycket snö, och jag är tillbaka.

Ensam hemma

Jag tänker titta på SVT play! Håll i er nu, det är inte ofta jag säger det, men det finns ett, möjligen två bra program på vår statliga television. Idag ska jag titta på massor med avsnitt av (är ni beredda?) antikrundan!

Jag tänker hålla fast vid att det är ett mysigt program!! Väldigt hjärndött, väldigt glatt och väldigt trevligt. Jag gillar det, och efter att jag fått klart för mig att det inte var ett intresse jag och Chris delade, så får jag helt enkelt passa på nu när han är på träning.

Någon kommer dö på ringvägen 80 idag

Det kommer endast finnas två vittnen till händelsen, den första är en kvinna som sitter och dricker kaffe i sitt kök. Hon kommer se offret falla ner utanför hennes fönster, hon kommer knappt fatta vad som hänt riktigt, men kommer ändå luta sig ut och till sin fasa se en enda stor röra som påminner om konturerna hos en människokropp. Det andra vittnet är en yngre man på parkeringen som kommer se det hela lite bättre, han kommer se en man flyga ut igenom ett fönster med glassplitter som yr runt honom, och sedan kommer han se kroppen som handlöst faller ner för att landa några meter ifrån honom. Han kommer precis undvika blodskvättarna som endast når till hans vänstra sko, vit trendig sneaker med två blodskvättar på. (Killen kommer även spendera åtskilliga terapitimmar för att prata om ljudet som han aldrig kan glömma, krosat glas och sen det där fasansfulla skriket)

Man kommer att fastställa att den avlidne är den hantverkare som under morgonen använt slagborren klockan 7 på morgonen på våning fem, och tidningarna kommer spekulera i om han förtjänade sin död.

Polisen kommer knacka på min dörr och fråga om jag vet någonting, jag kommer se hemskt risig ut, hänvisa till min sjukdom, jag visste ingenting förens jag såg ambulanserna nedanför fönstret kommer jag att försökra dom om. "Oj, var det lägenheten ovanför denna?" kommer jag fråga, "vad tragiskt och hemskt" kommer jag oskyldigt att säga. "Har inte hört någonting. Slagborr? Nej det har varit så tyst och lugnt här, jag låg och sov utan problem."

Förundersökningen kommer läggas ner utan några misstänkta, jag skulle klara mig!

Hjälper Min sjuka flickvän

Min helg har varit fantastik. Alla hjärtans dagen tillbringade vi i sängen,  vad är inte bättre än att tillbring den nära nån man älska. Jag tycker om att tahand om Olga. Springer och byter film, springer och hämtar saker från köket. hämtar kläder osv. Förstår om Olga tycker Alla hjärtans dagen kunde firas lite mer romantiskt. Jag va bara glad att få vara nära någon som man älskar. Sen får vi göra det romantiska nästa helg, en helg som kommer bli väldigt speciel. Helgen har varit underbar,

att bli sjukare

Det är så enkelt, och det går så snabbt. Allt jag bahöver göra är att ta tempen mellan de gånger jag knaprar febernedsättande. Visar det på feber så får Christoffer det ännu några snäpp värre, för då är det, tro det eller ej, ännu mer synd om mig! Så nu ligger jag här igen, det känns som att kinderna blossar lite extra nu. Snart sträcker jag mig efter termometern. Blicken jag kommer ha när jag sneglar på resultatet under armen kommer skrika orolighet. Men, och här kommer det värsta med mig, jag kommer någonstans djupt inne vara litelite hoppfull. För är det så att jag har feber igen, ja då är ju min självömkan befogad. Då FÅR jag använda hundvalpsögonen och pipa oskyldigt att jag är lite törstig, och att jag kanske behöver något för att kyla ner min hals samtidigt som hundvalpsögonen tittar blygt och bedjande på min pojkvän som så många gånger innan denna helg då kilar bort till kylskåpet och frysen för att se vad hans innerst inne hemska och vääääldigt krävande flickvän ska få i sig denna gång.

Helgen från hell

Fredagen den 13:e började med jättehög feber och halsont (vilket senare visade sig vara halsfluss) Jag hoppas att alla är införstådda med att det är väldigt synd om mig! Och oavsett hur galet kär jag är så gick det inte att fira alla hjärtans dag detta år riktigt, jag var helt utslagen och Chris fick ägna dagen åt att ta hand om mig (läs: göra té, tappa upp bubbelbad, hämta och lämna glass i frysen och bara varit allmänt snäll) Himla tur att vi ska fira nästa helg istället :)

Nu ska jag fortsätta knapra penicillin, ha feberyrsel och vara en väldigt krävande sjukling!

Chris Gästbloggar!

Hej Christoffer här!

Jag kommer gästblogga lite här på Olgapolga ibland. Ni kommer att  uppskatta mina skrivningar lika mycket som Olgas! Jag är verkligen en stjärna på att skriva. Uppskattar verkligen om ni langar iväg en kommentar ibland!

Ska börja att berätta lite om mig själv,  Jag är Olgas stora kärlek som pysslar med simning och det är jag verkligen BRA på. Jag simmade nämligen OS i sommras.

.
 
Ett perfekt simtag av självaste mig!


och på tal om svagheter

Jag vaknade och hade ont i halsen precis, vilket ger mig en förträfflig anledning att äta glass till frukost. Så nu gör jag det, jag går och hämtar min ben&jerry-burk och äter frukost på sängen.


mmmmm....

Survival of the fittest

Darwin är död, men tydligen så firas hans 200-års dag idag som tänkare eller nått. Högst oklart vad det handlar om egentligen, det är tv4 som har nyhetstorka och gör en stor Darwin-special på nyhetsmorgon idag. Och med anledning av det så tänkte jag säga vad jag tror om evolutionsteorin.
Jag är säker på att vi tar död på varandra. Vi låter dåliga och svaga gener överleva samt gå i arv i generation efter generation vilket i sin tur skapar ännu svagare gener. Såhär: en person som föds med ett hjärtfel ska enligt avolutionsteorin dö, men vi räddar personen och låter dennes svaga hjärta gå i arv när personen skaffar barn. Detta skapar efter en väldigt lång tid ett svagt folk eftersom nästan alla slutligen har någon defekt av något slag. Alla andra djur och växter på vår jord lever efter Darwins teori där de starkast och bäst anpassade individen överlever och förökar sig, medan vi bara blir svagare.

Jag tycker det är spännande att tänka på det, och på vår ständiga jakt på att medicinskt hinna med effekterna av våra svaga gener.. Människan VS naturen, har har vi anledningen till att vi en dag kommer att förlora!

Bloggen fyller år, typ!

Det slog mig precis att jag idag har bloggat i två år och en dag. Grattis läsare, två år med mitt tyck-och-tänk om allt som dyker upp, samlade här på denna halvfärdigdesignade blogg. Vad lyckliga ni är va!


Jag fortsätter

Kan inte låta bli, måste fortsätta på temat Simon! Igår berättade han om din inställning till allt, och det lyder så enkelt som "allt löser sig..." Som exempel drog han den gången han hade betygssamtal med sin svenska-lärarinna i nian. Han hade inte lagt ner mycket tid på dina inlämningsuppgifter eftersom dom var tråkiga och eftersom han var övertygad om att det skulle lösa sig. På detta möte sade lärarinnan emellertid att det inte löser sig för Simon, hans MVG var numera ett G, med bara veckor kvar till skolavslutningen. Den gode Simon bestämmer sig för att lösa detta missförstånd och lutar sig fram till svenska-lärarinnan Åsa och frågar med ett lite lägre tonfall än vad som är vanligt för pojkar i den åldern om hur finanserna ser ut hos henne. Hon svarar frågande att det är ok, varpå Simon säger att det är tråkigt att läraryrket är så lågavlönat. Han säger att det måste finnas något som fröken skulle kunna göra för ett mindre lönepåslag, svart givetvis. Och så gick det till när femtonårige Simon blev hämtad på rektorsexpeditionen av mor och far.
Jag älskar det!

Här är han

Den nyblivna singeln.Kom igen! Han är singel, ge mig ett bud!

igår

Igår spenderade jag kvällen med skribenterna av denna blogg hemma hos mig. Det osade reunion om det eftersom det skamligt nog var väldigt länge sedan sist. Jag gillar verkligen grabbarna, där snackar vi bekymmerslöshet personifierat och uppdelat i två kroppar. Vi hade ett helt sunt tisdagshäng med en hel del sjysst musik, skvaller och en liter gin. Det sistnämnda genererade ännu lite mer skvaller.


Sen saknade jag Chris för mycket och kastade ut fjollorna för att däcka i vår säng, helt ensam och väldigt eländig..

Drabbad av ett infall

Jag hoppas det är bra.. Går det vägen så är det en stor förändring.. Jag behöver det, för så här orkar jag inte ha det så länge till..

Ursäkta mitt högst kryptiska inlägg, men jag måste få fundera på allting ett litet tag innan jag kan dela med mig med er här.

Kärlek it is

För en timme sedan vinkade jag av min Chris på t-centralen. Människan ska vara ifrån mig i mindre än ett dygn, och jag saknar redan ihjäl mig. Men jag ska liksom sova själv i vår säng för första gången.. LÄSKIGT as hell! Därför så styr jag fest ikväll så att jag slipper känna mig så jävla ensam och eländig..Och Chris: KOM HEM!!

Tillbaka vid min favoritdator, mac:en med tuggummi på undersidan

Vad fan innebär det när postdata har förefallit ur cachen? Ingenting funkar och jag hatar mac, och snart kastar jag in handduken och går hem och surar...

LITSLENA SKOLSTA

Jag hittade just ett jätteroligt ställe, det heter Litslena Skolsta. Testa att uttala det bara, det är skitkul! Tänk er att bo där! Jag vill att du kör mig till LITSLENA SKOLSTA tack! ååh vad kul, jag skulle skratta mest hela tiden tror jag!!

bekymmerlöst

Jag kan inte låta bli att spinna vidare på det, jag inser snabbt att människor jag saknar i mitt liv är människor som får allt att kännas väldigt bekymmerslöst. Det stack till i min kropp precis, och det var Johanna Kollback som högg mig i bröstet, av saknad.. När jag tänker vidare på det så är även syskonen Törnqvist väldigt ta-dagen-som-den-kommer-bekymmerslösa, och då saknar jag dom med. Ni är fina ni, jag gillar er mycket!

Måndag natt i Sollentuna

@ antons place. Gud vad jag har saknat dom hängen, helt bekymerslöst och väldigt glatt. Har saknat det som en galen! Men nu är vi tillbaka igen! Dom dekadenta dagarna är nu åter.

Måndag kväll på SvD

Det är segt, det går nog inte att beskriva det på något annat sätt. Segt men ack så lönsamt!

Måndag morgon på ringvägen 80

Jag har varit ute och sprungit precis. Det kändes som en bra idé när Christoffers klocka ringde fär att väcka honom till hans simträning. "Det är synd att vara sämre" - tänkte jag. Så jag drog på mig joggingskorna och sällskapade till badet för att sedan ta mig en läprunda tillsammans med min gode vän i-poden. Tyvärr var det dötråkigt och jag trättnade ganska snabbt, rundade av vid en bro och sprang hem för att skämmas. Men nu när jag kommit hem och nyfiket tittat upp på eniro hur långt jag faktiskt orkade så måste jag säga att 4,5 km inte är helt dåligt för att vara årets första löprunda.. (i minusgrader och allt)
Heja mig!

Nu ska jag ta tag i disken som jag aldrig donade med igår, och sen laga lunch till C som orkar träna lite längre än mig!

GLÄDJE

Jag fick uppskov med diskningen till imorgon!! Glädjen jag känner inför det är omöjlig att beskriva! Jag ska faktiskt gå ut i köket för att titta på disken så att glädjen blir ÄNNU större..
det är dom små sakerna i livet som gör det brukar dom säga va?

söndag kväll på ringvägen 80

Jag tänkte börja skriva ett kul blogginlägg om något fjantigt, men sen så råkade jag slå på tv2 precis där Mona Sahlins sköna nuna pryder min tvskärm. Hon och rajraj debatterar kärnkraft och jag blir helt skrattfärdig när jag ser denna kvinna debattera.. Så få argument och ännu färre svar utav någon som ska föreställa ordförande för svegies största politiska parti.
Hennes prat om de satsningar vi måste göra på förnyelsebar energi blir väldigt tunnt när hon senare inte kan svara på motfrågorna som ställs.

Nu ska jag gå  och syssla med kvinnosysslor, diska efter middagen som min äkta kvinna christoffer lagade till mig :)

Vi fuskade...

... med städningen igår och kramades lite för mycket, så även denna dag ska gå åt att städa.

Och klockan ett ska vi gå och titta på min dröm-lägenhet. Jag hoppas väldigt mycket att den verkligen är lika bra som den verkar, och ännu mer hoppas jag att Christoffer blir lika kär i den som mig.


Städa och tvätta

Det är vad hela dagen ska ägnas åt, det och åt att packa upp alla sommarkläder..Det regnar och är dimma här i Stockholm, så jag kan faktiskt inte tänka mig en mer passande aktivitet än att just göra fint.

Vänta!

Sa jag att min semester var UNDERBAR?

En bild säger mer än tusen ord

Här får ni därför mer än fyra tusen ord. 

Vi är nyligen hemkomna ifrån flygplatsen.. Dagens lärdom: det är helt fantastiskt att få ta med sig sin semesterflirt hem!