Olga far och far

Imorgon kommer jag att fara till Stockholm, närmare bestämt Nacka där moderat skolungdom har rikskonferens under helgen. Självklart ska jag göra allt för att blogga därifrån!
Nu ska Olga plugga, packa och kampanja med MUF innan jag far hem till calle för att leka med hans nya radiostyrda båt. (han älskar radiostyrda leksaker :)

Dagens glädje är att det är blå himmel och massor med solsken. Som vanligt måste jag sitta framför datorn.
Någon som vill frestas med att berätta vad du ska göra på denna vackra dag?


sopsortering i Stockholm

På nyheterna idag raporterade dom om en ny undersökning som visar på att stockholmare är sämst i landet på att sopsortera. Det känns som ett minst lika stort problem som bilutsläppen, men nåväl. Det roliga med detta klipp var att dom filmade en av dom duktiga i stockholm som faktiskt sorterar när han slängde lite ölflaskor. Dessa flaskor var färgade och han hävde ner dom i inkastet för ofärgat glas. Det var lite kul tyckte jag, haha!

Här i Dalarna kan vi i alla fall sortera våra sopor, ey?

Igår var kvinnofolet ute och festade, men jag är verkligen stolt över mig själv. Jag tackade nej! Plugga och tjäna pengar är allt mitt liv får handla om just nu!


Bra ordbok!

Gå in på skirv SMS på din mobil och aktivera T9 (automatisk stavning)
Tryck följande sifror på din telefon : 3 8 2 2 3 5 3 4 8 8 2

Varför finns detta ord med i den svenska versionen i telefonen?
Ordet tjena finns inte ens med, men detta ord ska de svenska SMS skrivarna använda sig utav.


Bilder från helgen

Här kommer dom utlovade bilderna.

Olga i Mora:
image47


Ronja, Olga och Frank på Annas tak (när vi försökte planka till Etage genom att ta takvägen, Etages tak i bakgrunden) hahaha!
image48


Gänget på grillkväll hos Anna, myspys!

image50

I helgen

I helgen var jag på Moderaterna i Dalarnas förbundsstämma där jag bland annat försvarade min veteranbilsmotion. Men ingen gillade min idé till en konsekvent och rättvis miljöpolitik så den röstade typ alla emot. :( På lärdagen var det grillfest hos Anna, och bilder därifrån kommer så får jag får möjlighet att ladda upp dom.

Nåväl. Nu har skolan dragit igång och den är en månad minus en dag kvar till jag far till Bulgarien och ALLA ämnen måste vara klara. Jag har så JÄVLA mycket att göra i skolan, och dessutom så glömde jag mina anteckningar hemma. Jag ska verkligen ägna resten av denna månad till att råplugga. Jag får inte roa mig en endaste sekund till med dispens för helgen då jag ska på MSU rikskonferens samt måndagen då jag och Carl-Oskar ska fira sista april i deras torp.

Verkligen, verkligen SKÄRPNING!

Ful i Uppsala

Satt och tittade på lite bilder på nattstad.. http://www.nattstad.se/?r=86424 
Jag insåg just att man kan vara ful i Uppsala också! Jag är riktigt lättad, min bild av Uppsala har liksom altid varit snygg-staden, det tillsammans med min snyggpanik som jag har just nu har lett till att jag har känns mig väldigt ful och rädd för Uppsala. Men det är OK att vara ful i Uppsala också!

Ja men då flyttar jag nog dit i höst ändå :)

Dessutom ringde en kvinna och gav mig ett sommarjobb idag! Vi får se när jag kan avslöja det på bloggen, det är lite hemligt nämligen :)


Godast just nu

Ibland är det gott med frukost, speciellt när det finns urgod kokos youghurt att smälla i sig! Godast just nu är Milkos kokos youghurt som är säsongens smak (jag ber till gud att den ska stanna för alltid )
image45

Den är nästan godare än pannkakor med gräddglass.. :) Se till att prova den!

Någon som har andra tips på godbitar?


Blå himmel och Tyskaredovisning

Ibland suger det att jag har en så liten familj. Imorse hade jag muntlig tyskaredovisning. Jag skulle berätta om min familj. Jag berättade att jag bodde ensam med min mamma, aldrig sett min pappa, att min morfar är död och att min mormor bor i ryssland. Min tyskalärare tyckte jättesynd om mig och han såg jätte sorgsen ut när jag berättade det. Men jag var ju tvungen att berätta om pappa och morfar eftersom jag inte har någon mer släkt att prata om. Och han måste ju få höra att jag kan prata tyska ;)

Ich möchte eine eis bitte! (jag vill ha en glass tack)

Det är så himla härligt med blå himmel! Jag VILL ha en glass!

Bitterhet och idioti

Idag fick jag på min kemilektion lyssna på en kvinna som med finansiering av landstinget Dalarna utbildar sig till forskare inom analytisk kemi. Hon berättade om framstegen som bland annat hon har varit med och utvecklat inom flera stora folksjukdommar i främst Afrika. Jag kunde inte bli annat än imponerad. Hon skulle snart få sin examen och en kille i min klass var nyfiken på vad hon ville jobba med efter att hon doktorerat. Då ryckte kvinnan på axlarna och sa att hon just köpt ett hus i Borlänge och att det inte finns så mycket jobb för henne här. Sedan sa hon med avsky i rösten att allt berodde på om den nya regeringen skulle tvinga henne att flytta eller ej. WAKE UP WOMMAN! Du har fått din utbildning finansierad av skattebetalare! Tror du inte att det sedan förväntas lite av dig att du borde jobba också? Självklart kommer ingen regering att tvinga dig att flytta så länge du betalar ditt uppehälle själv. Jag tycker inte att det är ok att jag ska betala skatt för att du ska få en utbildning och sedan få bidrag för att bo i ditt nya hus i Borlänge eftersom du inte vill bo på en ort där din nya utbildning kan komma till hands.
DAMN vad jag blir irriterad!

Vad tycker du?

Konferens med MUF i Södertäljääh

Ap skoj var det! Jag gick på utbildning med alla kampanjansvariga i distrikten. Två superintressanta och bra föredrag tävlar om att bli helgens bästa. Sofia Arkelsten höll ett av dom, hon är glad och trevlig som alltid och pratade om hur man ska kommunicera :) Det andra hölls utav Fredrick Federley som bland annat berättade om sin salladsbar som han har köpt. Där ska jag söka sommarjobb! Med de bästa anställningsavtalet någonsin utan fackligt avtal så skulle denna bar nå framgång, låter hur skoj som helst :)

MUFs nya vårkampanj persenterades under helgen. Denna kampanj kommer att bli toppen! Den heter "kan själv" och syftar till att de flesta i landet faktikst kan själv och därför inte behöver en politiker som berättar vad som är rätt och fel samt hur saker ska gå till. Den ser ut så här!

image44

Kan du själv?

Long lost love

Det har helt enkelt hänt för mycket i mitt liv, det kombinerat med att min mp3 spelare lade ner har lett till att jag har glömt bort vilka gudar dessa människor är.. KOLLA BARA

http://www.youtube.com/watch?v=lDEituSWztQ

Förr när jag hörde deras namn blev jag pirrig i magen och så blev jag jätteglad. När jag hörde någon låt så svimmade jag nästan av. Fast på senare tid har jag knappt tänkt på dom. Fast nu har min turbonegrokärlek kommit tillbaka, vilket jag är hemskt glad för.

I sommar SKA jag se dom!

Den nya Olga

Här var jag då igen! Ett helt nytt kapitel i mitt liv har påbörjats
Anledning: Jag har hittat bil nr. 100
Förklaring: Jag har under snart ett års tid lekt billeken som går ut på att hitta bilar med reg nr ifrån 001-999 Och nu har jag alltså äntligen hittat den hundrade i raden.
Det är efter mycket letande som jag har kommit fram till denna punkt i livet och jag kan stolt se tillbaka på tiden som har varit som en glad och trevlig tid.

Trots den något ironiska framtoningen som jag har så betyder det faktiskt väldigt mycket.. (Och nej, jag är inte efterbliven, jag har bara tvångstankar)


Utelåst looser

Igår glömde jag hemnycklarna på jobbet i Hofors. Detta kom jag på när jag och Ronja var och handlade i Falun. Med mitt obefintliga körkort var jag utelämnad till uteliggarlivet i Falun eftersom det inte gick några bussar till Hofors... Då  dök Ronja upp som en ängel ifrån himmelen och tog med mig hem till Envikän. Vi hade pyamasparty och hånade mig hela kvällen. Till saken hör att jag för ca en dag sedan tappade bort mina riktiga nycklar och fick då låna Calles nyckel medan han är i Idre. Smidig är vad jag är!

Imorse dök tv4 upp på ronjas gård och ville ha med dom i Bygglov, hur tufft som helst! Kolla på det!

Ett stort tack till Ronja med familj, ni är riktigta hjältar!

Nu ska jag plugga (ovanligt!)

Idre, nej tack!

Idag åkte min lilla prins och hans familj till Idre. Jag blev också bjuden, men jag kunde inte förmå mig att tacka ja. Jag har så jävla mycket kvar i skolan och jag kan verkligen inte ha påskledigt! Jag förtjänar det inte! Jag har varit så hiiimla lat och slö, så nu får jag skylla mig själv. Inte nog med att hela helgen har gått bort utan ett enda ord skrivet på kemirapporterna eller engelska recensionen. Jag ska plugga och arbeta hela lovet och inte roa mig en sekund!

Jag saknar honom redan.. (det var två timmar sedan han åkte) Jag säger då det, kärlek alltså! Om det finns något bättre på jorden vill jag inte veta vad det är.

Innan jag lägger mig ikväll ska jag ha gjort följande :
- Skickat in en kemirapport
- Skrivit en och en halv A4 på engelska arbetet
- Lagat kvällsmat och gjort matlåda till imorgon

Bild ifrån förra helgen

En försenad bild ifrån utgången i Avesta med Moa! vad snygga vi var ; )

image43

BIG no no!

image42

Denna väskan fyndade jag på Åhlens, finns även att köpa på ellos.se, men se upp! den torrfäller och det står inget om det på väskan! Jag gjorde misstaget att bära denna till mina vita tigerjeans, de blev rosa och åhlens ha försökt tvätta dom, men det gick inte bort. Gör inte samma misstag som mig, skulle det hända ändå så ska ni veta att ni har all rätt att få ersättning för det som har blivit förstört  om det inte står något om det på varan eller om personalen inte berättar det.

Andra april

Igår lurades jag!

Jag och Moa kom på det bästa buset någonsinn! Hon målade en tatuering på mitt ben och sedan klistrade vi igen det med plastfolie så som man gör på  riktigt! När Carl-Oskar fick se det så blev han så arg och besviken och lurad så jag kunde inte hålla mig! Och när jag sa "april april din dumma sill" så sa han "jag vill inte lyssna på några bortförklaringar". Sen fattade han att det var ett skoj och så skrattade vi :P Det var kul!

Någon annan som lurades den första april?