Nej

Nu är jag trött på dethär, jag sticker till London!

Första veckan

Det är så kul att vara på mitt nya jobb. Jag har kommit in i allt och äntligen kunnat börja prestera. Min första kunds annons kan ni titta på här  (jag är sjukt stolt) Tro det eller ej, men jag gillar till och med grejen med att börja jobba tidigt på morgonen. Det känns vuxet och på riktigt. Hej kontors-olga!

En bluff

Den globala uppvärmningen är en bluff, det exicterar inte!

Snön bokstavligen vräker ner idag. Det är inte varmt och det är inte vår!

En dag i den nyare delen av SvD

Första dagen på Jobb24 är avklarad. Det gick bra, alla var jättetrevliga och hela upplägget verkar som gjort för mig. Jag kommer trivas där!

Imorgon ska vi på en föreläsning av Johan Ernst Nilsson som ska peppa oss lite nu när det är lågkonja. Jag hörde honom föreläsa i somras och jag måste säga att det är högst underhållande. Han är en äventyrare som under sin karriär bland annat har flugit till afrika i en gummibåt. Ja, ni läste rätt.. Han flög i en gummibåt!

Nu ska jag njuta av sällskapet av mina tre favorit-män i världen. Christoffer givetvis, och Filip Hammar och Fredrik Wikingsson (Grattis världen)

uppladdning

Chris har hjälpt mig att ladda inför jobbet idag, hembakad blåbärspaj och en enorm irishcream-latte (alkoholfri) till en pappdans framförd av Chris till Thriller. Nu känner jag mig redo!

14 timmar kvar

So many decisions, so little time...

Frågan är vad jag ska ha på mig imorgon på min första dag på jobbet.. jösses!

en hund och en duktig simmare och hans lillebror

Det är dom jag ska umgås med ikväll. Vi ska vara hund och barnvakter idag, Christoffer och jag. Vi ska laga mat och titta på Robinsson, men innan dess ska jag sluta jobbet och springa till Eriksdalsbadet och heja på Christoffer när han simmar GP. Lycka till honey!


Om väskor på SvD

Sverre kom förbi jobbet precis, vi tog en fika och hängde en stund. Mitt i allt stormade det in en reporter och slängde sig på Sverres väska som stod en bit ifrån oss. Viktigt att tillägga är att vi satt i en soffa som man inte ser genom glasdörren som han hoppade in igenom. När han fick syn på oss ursäktade han sig och sa att han trodde att väskan på golvet var en bomb. Sen smet han ut, jag tyckte att det var jätteroligt!

09:00

Då börjar jag på måndag, min nya coach ringde och sa det precis. Glädjen är enorm!

Vintrosa

Jag skulle skratta varje dag, hela tiden mest om jag hette Gun-Lisa. Med risk för att kasta lite för stora stenar mot glashus så måste jag säga att det faktiskt är ett jättefult namn. Jag ringde till en Gun-Lisa idag och jag hade mycket svårt för att hålla mig för skratt. Och det blev inte bättre av att hon bodde i VINTROSA..

Om att avancera

Ni vet, ibland så måste man utmana sig själv. Tänja lite på sina egna gränser och prova på något nytt. Lära sig saker och känna att man utvecklas. Jag var på arbetsintervju igår, och idag ringde min nya chef och gratulerade mig till jobbet.

Förändringen innebär att jag får flytta ut ifrån den så kallade buren på SvD (där alla vi lägst ställda säljare sitter) och även flytta upp en våning. Ett eget litet skrivbord kommer jag att ha, och fast lön. Men framförallt så kommer jag få utvecklas, och det bästa är att jag ändå kommer att få jobba med att sälja.

Jag börjar på måndag, grattis till mig!

Grattis till mig

Det stämmer, idag är det 21 år sedan jag föddes till denna planet.

Saker jag har lyckats med det senaste året:
  • Skaffat ICA-kort
  • Kärat ner mig
  • Flyttat ihop med min kärlek
  • Skjutit upp körkortstagandet i ett år till ^^
  • Klippt kreditkortet
  • Slutat röka
  • Hittat min försvunna pappa
  • Dragit ner på muffandet

Dagen före

Imorgon är det the birthday, och det är sjukt blandade känslor såhär dagen innan. Det dåliga med imorgon är att jag fyller år, jag gillar inte grejen med att åldras! Men sen är det en hel del bra grejer som händer imorgon med som jag bara måste gilla. För det första är jag kallad till arbetsintervju på morgonen, kul och pirrigt! Och för det andra och bästa så ska jag och Chris umgås och mysa hela dagen!! Jaa.. Jag får nog erkänna att det kan bli rätt kul att fylla år!


Helgen i norr

skrivet i söndags kväll, glömde att posta det...

Jag är nyligen hemkommen ifrån en roadtrip i de lite nordligare delarna av landet. Efter två lugna dagar i Falun åkte jag och Christoffer med Hanna och Jesefine som sällskap till Söderhamn för att hänga på MUF Gävleborgs årsstämma. Jag fick under dagarna två agera vice stämmoordförande, och under middagen så fick jag äran att vara toastmaster. En väldigt rolig helg med underbara vänner och mycket skratt och sång :)

Om att vara oense

Igår drog vi inte riktigt jämt, Christoffer och jag. Vi bestämde oss för att göra upp i en serie bowling, det kändes som ett riktigt passande sätt att komma överens. Den som vann fick bestämma helt enkelt. Det var jämt i början, sen ryckte jag ifrån varpå Christoffer jobbade ikapp mig, men som bekant så skjuter nära ingen hare utan jag vann. JAG VANN!


Jag stannar där jag är

Jag vill inte bli äldre! Jag trivs för bra som 20-åring och jag känner mig inte riktigt klar med att vara 20. Därför stannar jag på 20 i minst ett år till!

Time is tickning

Årskus ett... Vi var så JÄVLA små! och om drygt en vecka så ska jag tydligen bli ännu äldre. Jag ogillar det skarpt, det här med att bli äldre och fira födelsedagar och så..


Jag är den sura ungen i mitten som vägrade le. (jag hade inga framtänder)

Menyn

Jag fick hjälp med matlagningen igår för att uppnå bästa resultat. Detta var vad som stod på menyn:

Förrätt

Rökta räkor med lyxromsås med en skiva knaprigt nybakat chiabattabröd
Serveras med en kall Hoegaarden

Varmrätt

Blåmusselsoppa på nytt vis med en skvätt veteöl
Serveras med ett torrare vitt vin ifrån Sydafrika

Huvudrätt

Soya och Wasabimarinerad lax serveras på en bädd av krispig sallad samt en starkare räkcocktatil serverad i en avocado.
Serveras med ett smarrigt Australiensiskt vitt vin

Efterrätt

Glass i stora lass

20 minuter kvar

Av en sjukt monoton arbetsvecka. Jag är så trött på mitt jobb att jag dör litelitegranna inombords varje gång jag går hit. Jag kommer njuta av en SvD-fri helg, tänker inte ens läsa tidningen. Jag kommer slänga den direkt, det kallas rehabilitering!! Nu ska jag gå och köpa de viner vi ska ha till käket, och sen gå och träna (!)

Fredag

Det är fredag och det ska mysas. Jag har tagit på mig att laga middagen ikväll, och vad jag ska göra är än så länge en hemlighet. Men det jag kan säga är att min kok-konst kommer att sättas på prov. Jag ska laga något jag aldrig försökt mig på förut efter recept.

Bil-telefon

Är det fortfarande någon som använder det?

"Du kan prova på bil-telefonen" sa Harriet till mig idag, att jag skulle göra för att få tag på gubben

Peace&Love

Biljetterna till årets festival ska köpas i veckan. JAG SKA ÄNTLIGEN FÅ SE TURBONEGRO!!!! (på tiden?)

Så här såg jag och Hanna ut 2008, redo för att möta äventyren som den festivalen bjöd på.


VAR ÄR DU?

O min kära solbränna? Man kanske skulle gå och sola? Eller nej, det är lite för tacky va?


Tennismatchen i Malmö

Jag fastnade på SSU's hemsida och hittade följande kampanj som dom bedriver.SSU är arga (ovanligt?) på Israel för kriget i gasa och har därför bestämt sig för att inte låta Israel få spela tennis i Sverige. Detta ska dom göra genom vad dom kallar för en fredlig demonstration. Polisen har gjort en riskbedömning och ändå kommit fram till att hotbilden är lite värre, varpå de därför har extrainsatt ett ännu okänt antal specialutbildade poliser. Ingen vill svara på vad den extrainsatta styrkan kostar, men Kommenderingschefen Håkan Jarlborg kan säga att vi kan räkna med mångmiljonbelopp.

Så SSU's kampanj kostar således alltså skattebetalarna MÅNGMILJONBELOPP. Nu är jag ingen vän av statliga bistånd, men tänk vad fint om tennismatchen skulle få fortlöpa problemfritt, demonstranterna snällt höll sig hemma och vi kunde ge dessa MÅNGMILJONBELOPP i typ fredsbevarande alternativt fredsskapande bistånd. Eller varför inte ge dom till de krigsdrabbade? Eller anställa några fler lärare i ? Lägga pengarna på cancerforskning? Bygga ett hem åt några hemlösa? Ge pengarna till lite arbetslösa saab-leverantörer? Jag kan komma på tusen saker jag hellre skulle lägga dessa många miljoner som den envisa och trångsynta socialdemokratin istället väljer att helt oansvarslöst slösa bort på ett enormt polispådrag.

Jag hatar att betala skatt, det är jobbigt att lämna bort sina hårt fördärvade pengar varje månad. Men när man vet att det går till rätt saker så känns det lite bättre. Jag vet att detta aldrig skulle hända med en socialdemokratisk regering, de har genom historien slösat och slarvat med arbetande människors pengar och det är inget de tänker sluta med. Det är stunder som dessa som jag älskar Mona Sahlin, hon kommer vinna valet åt borgarna somi allafall visar någon form av ansvar för skattepengar.

Amen


Jag blir så sugen på SSU

SSU har nyligen brillierat med en ung och häftig rapp-låt, ett nytt steg i att vinna valet 2010. Jag finner inga ord.. Vilka unga väljare tror dom skulle rösta på sossarna efter att höra denna låt? 2006 förlorade dom valet på sin hata-moderaterna-kampanj, och nu kör dom den igen?


Försenad till jobbet idag (igen)

note to self: stäng av plattången så att du slipper springa hem och göra det när du har kommit halvvägs till jobbet.

En man...

... gjorde just väldigt stort intryck på mig, vi kallar honom Ingvar. Jag får ibland höra om olika människors livsöden, pratglada äldre människor som troligtvis känner sig lite ensamma och uppskattar sällskapet av en säljare ifrån SvD. Idag fick jag hur som hellst prata med Ingvar som gärna köpte tidningen om en månad då han skulle operera bort ena lungan och skulle bli sängliggande efter det. Han berättade att han fått cancer i den högra lungan efter att han rökt i flera år. Nu hade han stora svårigheter att andas och värre skulle det lbi med bara en lunga kvar. Han ångrade djupt att han börjat röka och jag sa att jag är en gammal rökare som ibland tjuvar på fest. Han bad mig att sluta för hans skull, och jag sa att jag skulle göra det. För att på någotvis hedra hans liv så måste jag det...


Gafflarna

är nu slut, det känns som att det är dags att diska..
Denna lathet...

Unkarlslya

Efter två bakisdagar i rad så har vårat hem förvandlats. Det är en unkarlslya till både lukt och utseende! När jag vaknar och rullar runt och lägger mig på höger sida så ser jag två pizzakartonger på golver innehållande lite kanter och smulor. Kollar jag vidare så ser jag ett soffbord med ca 10 tallrikar i olika former och storlekar staplade i fina torn. Köket är en mess och resten av lägenheten lika så. Jag hatar det! Har man en gång tappat greppet om disk och skit så tar det över, och sen är man kvar.. Där är vi nu...

Om att vara en detektiv

När jag gick till jobbet idag så var jag säker på att min sovande sambo inte skulle orka träna, men jag fick honom att lova att han skulle det innan han fick en hejdåpuss. Sedan ringde jag för att väcka honom/påminna honom om sitt löfte till mig en gång, varvid han fortfarande höll kvar vid att han skulle gå och träna. När jag ringer en andra och tredje gång under den tid som han borde träna så svarar han mycket riktigt inte för att han teoretiskt borde ligga i poolen och plaska. Sen träffas vi och fikar, och den lille mannen säger att han är utmattad efter sin träning. Jag är fortfarande inte övertygad och tar till mitt hemliga vapen: min näsa. Det min söta och myglande lilla sambo inte har tagit med i beräkningen när han fuktade handduken och hängde upp de nedblötade badbyxorna på tork var den bekanta klor-lukten på halsen. Det fällde honom och han skrattade lite nervöst med en hel del skam i rösten när jag avslöjade hans bluff. Han var så påkommen och det var så kul, jag är en grym detektiv!

Dagens sanning

- Hej, Olga heter jag och jag tänkte bjuda på SvD ett tag, wanna try it?

- Nej tack, vi kommer inte ha tid att lösa tidningen för vi väntar barn.


- Oj... Jag beklagar...

- Va?

- klick -

Kalla det vad ni vill

Jag kallar det för livskris, fast en mycket positiv sådan! När jag kom hem igår så gick jag raka vägen till Friskis&Svettis på gatan och bara gjorde det. Jag är numera en stolt ägare av ett årskort och det finns längre inga undanflykter. This fettobeteende has to stop!