Utgång i Avesta

Sitter hemma hos Moa och dricker öl, lyssnar på da buzz och äter AP goda skinkmackor! Jag ska aldrig sluta äta kött :)

Vi ska på någon krog i Avesta ikväll och titta på da buzz LIVE! hahahaha! ja jag hånar mig själv och moa litegrann, men det ska bli så himla kul ändå!!

Och dessutom är vi så snygga!!
Bilder kommer imorgon!

Imorgon ska jag och Carl-Oskar åka på utflykt i Borlänge kommun i hans BMW, det ska bli kul med!

Att älska

Att älska någon måste vara det näst bästa som finns. Det bästa är att bli älskad.

Jag fick ett enkelt litet kärleks sms idag, några få väl valda ord ifrån någon som älskar mig. Att något så litet och enkelt kan betyda så mycket är så konstigt. Jag är älskad och det känns jävligt bra, speciellt en jobbig dag som denna..

Gosch vad mycket som har hänt idag..


resa!

Snart (i slutet av maj) bär det av till Bulgarien med flickorna. Imorgon ska vi gå till resebyrån och jämföra lite med våra internetfynd och i nästa vecka så ska vi köpa resa :D Det är helt underbart att ha något att se fram emot mitt i all skol-stress. ÅÅÅH! bara tanken på att ligga på en vit strand med en ap-billig drink i handen får mig att jobba dubbelt så fort!

Dessutom beställde jag bikinin till resan och sommaren idag. Randig såklart, måste ju matcha min nya marina stil ;)


Bilderna ifrån festen!

     

        

       

       

       

     

Underbar fest! längtar tills jag fyller 20 :)

Födelsedagskalaset...

... blev en succé! (eller nått)
Det var hur kul som helst, inget gick sönder och alla kom bra överens! Jag fick massor av fina presenter och bålen var uppskattad. Det var så hiiimlahimla kul att ha alla som man tycker om på samma ställe

Och helgens positiva överraskning var att när det var dags att städa på söndag morgon så mådde jag bra!

Det kommer bilder ifrån festen så fort Amaru hämtat sig och dyker upp i skolan.

Idag frågade min mentor mig om jag har funderat på att läsa en termin extra. Då bestämde jag min för att verkligen skärpa mig och så gjorde jag det! Jag ska fan ta studenten i vår!

mina solglasögon!!

Jag har hittat dom!! Sommarens solglasögon som ska bli mina. Efter ett överraskande positivt kontoutdrag gick jag till synsam och hittade dom. Dom ligger undanlagda över helgen, men jag är i stort sett helt säker på att jag ska ha dom. MUMS!

image14
HUR heta som hellst!!

Pinsamt!

Nu har det dröjt allt för länge sedan jag  bloggade senast!

Det har inte hänt så hemskt mycket mer än att jag har blivit DUKTIG! Tro det eller ej, men jag har tagit tag i mig själv och mitt skolarbete och kommer kanske att ta studenten ändå :P En till anledning till min frånvaro på bloggen är att någon har snott min datorladdare och kärleklen står hemma helt urladdad och bara väntar på lite energi!

Jag planerar mitt kalas för fullt och imorgon smäller det, tycker du att du borde vara bjuden och att jag har missat dig är det bara att höra av dig, det är inte uppsåtligt är jag säker! Jag som är så snäll, höhöhö!

Men just nu är det kemin som gäller. Mol och jämviktskonstanter i mitt hjärta!

SNÖ

Nyss var det vår, men nu ligger det snö på backen. I ren protest mot snön har jag vägrat att gå ut på hela dagen.
Dagen innomhus har jag ägnat åt att köpa en mp3-spelare på tradera och diverse BMW-prylar till Carl-Oskar. Snart börjar OC och imorgon fyller jag år!
That was all..

idag

Idag var jag med om något intressant. Jag fick höra att jag inte har någon rätt att dra slutsattser av mina egna iaktagelser. Jag har inte heller någon rätt till att fundera på varför saker händer, och jag har ingen rätt till att tycka vissa saker.

Någon försökte ta ifrån mig rätten till min egen tanke idag. Hemska människa.


I really do love spring!

ÅÅÅÅÅH vad jag älskar våren! Jag tror att jag älskar att bo i Sverige också. Jag brukar alltid fråga mig själv varför jag egentligen bor i Sverige när jag hatar vintern och hösten så mycket, men nu har jag förstått. Jag skulle aldrig vara så lycklig över lite morgonsol om jag inte fick uppleva de mörka årstiderna också. I really do love spring!

Tyvärr är det inget som jag har tid att njuta av mer än genom glasrutan på mitt fönster. MÅSTA plugga nu!


Vårshopping IGEN

Efter alla dagens bestyr begav jag mig till kupolen för lite alone-time med mig själv. Det kan verkligen vara skönt att ha sådanna dagar ibland. Jag promenerade runt där med mitt visa-kort som sällskap vilket resulterade i en helt ny vårgarderob och en rädsla för att logga in på internetbanken :P

Men tyskaprovet kändes bra, vi får se om mitt hetspluggande räckte när jag får tillbaka provet. Efter det blev jag toppad och riktigt mörkhårig hos frisören sören. Varken frulle eller lurre han jag med att äta, och så fort jag blev klar där sprang jag tillbaka till skolan för kemilabb. Den gick bra och det var jättekul, fast vi sög rätt hårt, men som sagt, det var kul i alla fall! haha! Sen sprang jag till bussen och åkte till doktorn som var en gullig gubbe* som opererade mig. Det gjorde han bra för han syr faktiskt bäst i norden säger min mammas kille! hahaha!

Nu (som typ alltid när jag bloggar) har det lbivit dags att sova. Och imorgon SKA jag vinna en iPod på jobbet. Alla håller tummarna för olga!

*gullig gubbe - en man/gubbe som är lite egendomlig och ensam och kommer dö ensam. det är en sån som man nästan börjar gråta när man ser.


Vårtecken

Idag tog jag cykeln till skolan och grävde fram vårkappan ur garderoben. Jag älskar våren, det är det bästa som finns! Jag föddes på våren och jag är nog det bästa som har hänt världen! Det ska firas såklart, den 24:e är det kalas!

Alla vårkänslor inspirerade mig till lite vårshopping med mor. Ett par blåa jeans, svarta pumps och en massa underkläder resulterade det i. Sen bar det av till jobbet, och nu ska jag sova.

Imorgon är en stor dag och jag måste vara utvilad. Först har jag tyskaprov på oregelbundna verb, sen ska jag till frisören för klippning och färgning. Efter det ska jag till doktorn som ska skära i mig och om jag orkar ska jag till kupolen och fortsätta med min vårshopping där :)

Men som sagt, nu ska jag sova. Ska upp och hoppa klockan fem för att plugga typ! God natt och lycka till till mig!

Stjärnor

Världens vackraste kväll upplevde jag igår! Det var helt stjärnklart när vi satt och glassade i jacuzzin nere vid vattnet, vi tittade på stjärnbilder, såg stjärnfall och snackade skit.  Sen avslutades kvällen i en dusch tillsammans med moa :P
Idag har vi ätit massor med god frukost och avslutat mötet.

När det blir mycket i skolan och livet suger lite ska jag tänka på den här urbraiga kvällen som vi hade igår. Mys och lyx i massor. Nu ska vi lämna Avesta och jag vill verkligen tacka Moa och hennes föräldrar för att dom har tagit emot oss och bjudit oss på mat och husrum (och relaxbad ;) tack!

Möte hos Moa

Moas föräldrar är underbara! Hur söta och snälla som helst!
Distriktsstyrelsen är hemma hos henne över helgen för att ha vår första DS helg. Hennes föräldrar lånade ut huset och lagade mat åt oss medan de själva åkte bort för att vi ska få vara ifred. Jag fick just mitt ansvarsområde som blev kampanj. Vi har planerat en massa och nu är det snart dags för att avsmaka den underbara älggrytan som har tillagats dagen till ära, efter det blir det melodifestival och sedan ska kvällen avslutas i deras JACUZZI som ligger två meter ifrån Dalaälven. Myselipys för hela slanten!

Älggryta nästa, hejdå!

Ny plan!

Det som skulle bli en utekväll verkar nu bli en hemmakväll istället vilket kommer bli minst lika bra!

Idag har jag och Anna kikat på balklänningar och i stort sett bestämt oss för hur det ska bli. Båda ska skräddarsys efter våra mått och önskamål. Jag tror att jag har bestämt mig för en röd hellång klänning utan axelband. Den ska även ha en stoorstor tyllkjol och en rosett i midjan. DÖSÖT! Längtar efter studenten nu! men ack så mycket skolarbete som är kvar innan studenten får närma sig för mycket. När vi gick och bokade baluppsättningstid hos frisören idag så sa anna att det var tre månader kvar bara och såg lycklig ut. Jag blev typ arg då! HUR ska jag hinna?? :S I better hurry up!

Fast nu ska här städas :)

Migrän och uppladdning

Mor är bortrest och det är uppladdning på gång. Utgång med töserna ikväll med förfest hemma hos mig. Det var ett bra tag sedan nu och det ska bli hemskt roligt!
Fast innan dess ska MUF Falun ha årsmöte.

Igår drabbades jag av Sveriges fetaste migrän på kupolen. Jag trodde jag skulle spy och sedan falla ner död på marken medan jag väntade på att Calle blev friserad. Fin blev han, och spydde gjorde jag inte. Han var världsbäst på att ta hand om en jättdåligmående Olga, jag är sååå tacksam! verkligen jättemycket tack!! tack!!


Fet röv - no more!

Vare sig jag hade det förut eller inte så är den nu hur som helst borta :P
Tvingades iväg på ett medel-gympa-pass vilket var mer än tillräckligt. Ont i röven och i armarna idag, men ack så skönt att jag äntligen har aktiverat mig! Beach 2007, I'm not afraid of you any more!

Den nya Olga

ÄNTLIGEN har jag lyft på min feta röv och köpt ett träningskort på friskis och svettis för nu ska Anna, Ronja och jag börja träna! Jag har haft långa utlägg för mig själv om hur mycket jag borde träna i snart två års tid, men den lata sidan av mig har på något vis alltid vunnit, fram tills idag. När jag har föreställt mig hur det skulle vara att gå på ett träningspass har det alltid verkat så hiiiimla jobbigt. Men väl där var det ju kul och inte alls så hemskt som jag har trott. kanske får jag dom smala och fina överarmarna jag så länge har drömt om till sommaren :)

Jag såg en intervju på nyheterna idag av Göran Persson där han analyserade moderaternas valseger och sa att det berodde på utspelet om fastighetsskatten. Jag undrar om Göran hade skygglappar och öronproppar hela valet? Den i särklass största frågan var ju arbetslösheten som Görans parti bojkottade helt. Fast det kanske var därför som han aldrig kom på någon lösning för hur man ska få färre bidragsberoende människor och fler arbetande, han trodde att valet skulle handla om fastighetsskatten!!

Snart ska jag fara till Stockholm och shoppa prylar till Moa och Linneas maskerad med Moa. Fram tills dess ska jag överklaga ett betyg och göra en kemi B-laboration!

Over and out - från den blivande vältränade och snygga olga!

Stockholmsjävlar!

Som gillar att köa och åka skidor i jeans!

Det var besöksrekord i Romme i lördags, självklart var det den dag då jag och Carl-Oskar åkte dit för att ta några turer i backarna.. Det såg ut såhär :

image13

Kön började i mitten av backen, helt sinnesjukt!

Idag jobbade jag hela dagen. Det var segt och gick jättedåligt! Jag jobbar som telefonförsäljare på ett Telia-projekt just nu och idag sålde jag ingenting och till råga på allt kom jag till Sveriges galnaste man! Jag ringde visst och väckte honom klockan tre på dagen vilket han skulle polisanmäla mig för eftersom det bryter mot lagen att ringa hem till folk man inte känner (!!!) Självklart förstår jag att telefonförsäljare kan vara bland det jobbigaste som finns, men den där reaktionen har jag faktiskt aldrig stött på under min halvårs långa karriär :P

Nu är det dags att sova och ladda upp inför skolstarten, för fan va effektiv jag ska vara från och med nu..

Till sist vill jag bara nämna att jag inte har någon emot stockholmare, det är bara ett intärnskämt ;)

Utekväll i onsdags

Jag har jobbat massor på lovet vilket lämnas skolarbetet lidande igen. Men HEY! jag skjuter upp det lite till!

I onsdags blev det krogbesök för mig och Hanna och hennes dösöta kompisar. Här är lite bilder från kvällen


     

Nu ska jag fara till jobbet igen : )

Jämställdhet

ÅÅÅH vad upprörd jag blir!
Jag träffade en tjej som kallar sig feminist och som senare även visade sig vara socialdemokrat på tåget häromdagen. Av någon anledning började vi prata om just jämställdhet. Hon sa att moderater inte kan vara feminister. Förut var jag säker på att jag var en feminist, men det är jag inte längre. Min bild av feminism har förändrats drastiskt det senaste året bara. Förut trodde jag att alla feminister ville ha jämlikhet i i samhället. Idag vet jag att de allra flesta bara vill förstärka könsuppdelningen i samhället.

Jag som kvinna vill ha samma möjlighet till typ ett toppjobb som en man och jag vill med min framtida man dela upp vår föräldraledighet lika så att båda är hemma lika länge. MEN jag vill inte ha förtur till toppjobbet för att jag är kvinna och jag vill inte att staten ska bestämma hur länge jag respektive min man ska vara hemma med våra barn. Jag vill verkligen göra karriär, med det sista jag vill är att diskrimineras och diskriminera på grund av olikheter så som kön. Jag tror aldrig att man kan uppnå jämlikhet genom att låta kvinnor gå före män i vissa sammanhang, det är ju diskriminering av det andra könet. Det enda man kan uppnå med kvotering är möjligtvis siffror, fler kvinnor på toppjobb, fler kvinnor i bolagsstyrelser och fler män som är hemma med barnen. Men tänk efter om det verkligen är jämställdhet vi har uppnått med detta?

Feminist eller inte så är jag i alla fall för jämställdhet och mot alla former av könsuppdelning!

70-talets feministr?relse