Halkbana

För alla som undrar om jag lever eller om jag aldrig orkade klart med filosofin så kan jag berätta att jag lever och snart är klar med arbetet :)

Idag har jag dessutom hunnit med körskolans obligatoriska förberedelse inför halkbanan, så nu är jag redo att köra den riktiga halkbanan.

Nu har jag verkligen inte tid att skriva blogg mer, filosofidax! :)


Frisörbesök

Idag försov jag mig till mitt frisörbesök.. Jag skulle hjälpa Miranda med hennes gesällprov i bruduppsättning, men det gick bra ändå! Här är resultatet :


frisörbesök

Annars har inte mycket hänt. Ännu en dag av uppskjutna skolarbeten har smugit sig förbi. Jag är så himlahimla besviken på mig själv. Varje dag pågår ett mentalt krig i mitt huvud där duktiga Olga ständig står som förloraren mot dåliga Olga. Imorgon måste jag bli klart med mitt filosofiarbete, är jag inte det innan dagen är slut så tar jag självmord eller nått!

Trasiga dörrar och svullen handled

Nu var det allt för länge sedan sist! Anledning=pajigt internet.

Det jag har missat att skriva om är följande: i fredags svullnade min vänstra handled upp och blev dubbelt så tjock som den högra vilket såg kul ut, i lördags firade jag och Carl-Oskar tvåårsjubiléum av dagen vi blev tillsammans för första gången och så gick glasrutan i vår vardagsrumsdörr sönder idag. That's about it. Eller nej, jag har varit på bio också! Jag och Calle såg "Den nya människan", en sorglig och jobbig film, men fan va bra den var!

Nu sitter jag och tittar på Tenacious D's nya film, jag älskar Jack Black! Och för dom som inte har sett Nacho Libre så säger jag bara: do it, do it!

Det var allt för idag, imorgon återkommer jag med liveuppdatering från mitt rätt händelselösa sportlov.

Telepati

Min världsbästa pojkvän kände på sig att jag behövde uppmuntran så han kom hit med lite motivation i form av en ask med Nobless mintchoklad och massa pussar. Dessutom bestämde vi att vi ska äta middag på lördag. Den lördagen är inte vilken lördag som helst, det är två år sedan vi blev tillsammans. Det är inte så kort tid!

Tillbaka till pluggandet!

Skärpning!

När till och med mitt horoskop känner på sig att jag försummar skolan så är det illa. Idag stod det "sluta skjuta upp saker på framtiden" Kan det bli tydligare?

Mitt livs sista sportlov börjar om två dagar och jag är långt ifrån klar med allt jag har kvar att fixa innan slutspurten börjar. Det är slutspurten på tolv långa och slitsamma år i skolan. Fixar jag inte MVG i alla kurser jag har kvar kan jag glömma att plugga vidare, då har åtminstone de senaste tre åren varit bortslösade..

Hela sportlovet SKA jag göra klart alla mina rester. Jag SKA skriva en bokrecension till engelska B, jag SKA förbereda en redovisning av mitt sista arbete i Biologi A, jag SKA skriva klart vetenskapshistorian och jag SKA räkna ett helt kapitel Matte D. Suck, kul lov.
Jag har dessutom tagit på mig att skriva MUF Faluns verksamhetsberättelse för 2006.

Det är väl sådanna här tider som får en att uppskatta de sköna stunderna i livet.. Förhoppningsvis får jag ta det lugnt på påsklovet...

Fettodagen :)

Idag ska jag äta semla med Karin.
Det är underbart med dagar som tillåtter frossa :D

Filosofin, biologin, engelskan och matten biter mig i baken just nu. Varför har jag så svårt att ta tag i saker och så lätt att skjuta upp saker. SKÄRPNING!

Bilder från helgen


Banketten
Jag innan stämmabanketten.


187037-6
Förste vice Anders Montelius iförd Svenne Rubins-keps och ordförande och pojkvän Carl-Oskar Bohlin iförd hipp trucker keps med den gamla MUF loggan.


festen
Stämningen var på topp efter middagen.

dansgolvet
Det samma gällde på dasgolvet.

Kul helg = fula bilder!

Live ifrån MUF Dalarnas distriksstämma 2007

MUF Dalarna verkar för att skatten på bränsle til fordon sänks.
Denna att-sats röstades igenom på min bensinmotion. Men denna motion var inte den sista jag skrev, en motion om tobaksskatten hann jag med också. Där bestämde stämman att MUF Dalarna ska verka för att den höjda skatten på tobak ska tas bort, samt vidaresändas till MUFs arbetsstämma och Moderaternas förbundsstämma.
Det var kul att ha fått upp och delvis igenom mina första motioner någonsin :)

Den senaste heta debatten rörde skolpliktens vara eller inte vara. Där bestämde stämman att alla ska pressesas ner i ett fyrkantigt hål och ingen möjlighet ges till att vara olika. Jag å andra sidan reserverade mig eftersom jag vet att alla människor är unika och borde få en individanpassad utbildning för bästa möjliga resultat.

Nu lider stämmoförhandlingarna mot sitt slut och jag är väldigt nöjd med helgen som har varit. Många roliga debatter har ägt rum med en grymt bra uppslutning. Kul folk och kul innehåll helt enkelt. Helgens höjdpukt var varg-debatten på delad förstaplats med när jag blev invald :) Nu ska den nya styrelsen städa.


Over and out


Live ifrån MUF Dalarnas distriksstämma 2007

Dag 2

Efter en trevlig trerätters stämmobankett med efterföljande relaxbad och dans började dagen med urgod hotellfrukost :)

Alldeles nyligen var det debatt om min andra motion, nämligen om fordonsskatten. Idag så blir bilar äldre än trettio år skattebefriade vilket jag tycker är helt motsägande dagens fokus på miljön. Bilar som har en gammal motor gjord med gammal och omodern teknik åker idag gratis på vägarna medan nya och mer miljövänliga bilar minsann får betala för sig. Jag tycker att det är knäppt och självklart ska alla betala samma skatt. Jag fick faktiskt igenom motionen, dock inte i sin helhet men att-satsen som sa att MUF Dalarna ska verka för att även gamla bilar ska beskattas som vilken bil som helst. Sjukt kul var det att den gick igenom, tyckte dock inte Carl-Oskar som äger en 27 år gammal bil. Med tre år kvar till skattebefrielsen sa han faktiskt (!) att vi måste bevara kulturen. Eftersom ämnet var väldigt känsligt för honom så är det förlåtligt att han lekte konservativ för dagen.. ;)

Snart ska vi prata min tredje motion som handlar om bensinskatten. Jag återkommer med utfallet senare..


Live ifrån MUF Dalarnas distriksstämma 2007

Idag valdes jag av stämman till ledamot av distriktsstyrelsen. Dessutom blev jag MSU ansvarig med en huvuduppgift att få in Allis i rikskommitéen. Väldigt spännande och kul ska det bli att äntligen få sitta med som ordinarie efter ett halvår som adjungerad.

Nästa motion som ska behandlas är just min motion om vargen. Jag är lite nervös, men det ska bli kul att debattera och se om jag får något gehör för mitt intresse av att rädda vargen (troligen inte)
Den sittande regeringen har lagt fram ett förslag om att tillåta skyddsjakt på varg. Jag tycker att vi kan bevara de på sin höjd 150 stycken vargar som finns i landet. Vad tycker du? :)

Nu ska jag förbereda mig!


Förberedelsen

I helgen har MUF Dalarna sin distriktsstämma och jag har fullt upp med klädvalet. Imorgon ska distriktsstyrelsen träffas och förbereda stämman och ikväll ska jag förbereda mig inför föreredelsen. Vad ska jag ha på mig, vilka skor ska jag ta med och vilken parfym kommer passa?

Många frågor, få svar.

Stämman äger rum på Gustaf Wasas hotel i Borlänge. Jag har skrivit tre motioner; en om bensinskatten, en om tobaksskatten och en om vargen. Den sistnämnda är den allra viktigaste och det ska bli hemsk skoj att debattera om den. Om det trådlösa nätverket fungerar så ska jag försöka rapportera live :)

Sist ikväll måste jag bara gå ner på knä och be dig du efterhängsna människa att släppa taget. Vi var nio och jag visste obviously inte vad jag höll på med. Tio år senare kan du fortfarande glömma det!

Kärlek!

Det är svårt att erkänna sig besegrad. Det är svårt att erkänna sig svag. Ibland är det svårt att erkänna saker för sig själv, och har man gjort det så kan det vara svårt att visa dessa saker för någon annan.

Jag erkände mig själv till sist som ett offer för dig, som en slav för din kärlek. Och här är vi nu.

Jag och Carl-Oskar firar vår andra hjärtedag idag. :)

Innan dess ska jag knalla ner till frisören och han ska vara med i P4 klockan 12.10
Lysska på det!


Rea på arbetare

Såg just SEKOs reklamanonnser för att valiga arbetare kommer att reas ut på arbetsmarknaden eftersom alla direktörer och chefer är så elaka och bara tänker på sig själva.

Tror facken på allvar att folk glömmer vad medlemspengarna verkligen går till om dom har en snygg och slagkraftig reklamkampanj? Jag kommer aldrig glömma ägarinnan av salladsbaren i Göteborg som fick sin dröm om ett eget företag krossat utav fackmedlemmar. En facklig blockad av ett företag som inte vill teckna ett faktiskt frivilligt kollektivavtal eftersom ägarinnan tilsammans med sina anställda var väldigt nöjda med det avtal som de radan har. Metoderna som facken använder för att inkassera medlemspengar liknar inget annat än sådant man kan tänka sig att maffian använder.

Ja gott folk, vi har en maffia i Sverige!


seko

min studentklänning

Glädjen och lättnaden är stor!

För att slippa studentpaniken som jag iofs inte vet så mycket om men frukar ändå så har jag lyckats inhandla klänningen. Det är klänningen med stort K. Den är gjord av det underbaraste tyget, åh vad kär jag är. Den är ur Jenny Hellströms Nerve kollektion från 2007 (bilden) och det är alltså den jag ska ha på mig på min student : )

Annars så har jag ägnat dagen åt att glo på gamla repriser på tv och rört mig så lite som möjligt. Nyligen var Carl-Oskar här och bjöd på min favorit thai takeaway wook och så övningskörde vi i hans mercedes. Han är snäll och jag är mätt och sugen på att börja kika på skit på tv igen. Mmm, livet är bra skönt ibland


min studentklänning

Ny dator, ny blogg

Den största investeringen i mitt hittills 18 år långa  liv är gjord och resultatet ligger i mitt knä: min nya laptop. Investeringen till ära har jag bestämt mig för att hoppa på bloggtrenden.

Den årliga vinterförkylningen har slagit till och jag sitter hemma i soffan och myser under mitt duntäcke. För ovanlighetens skull kan jag nu kombinera båda slösurfande med tv-tittande, helt underbart! För tilfället är det något sliskigt romantiskt drama kombinerat med bloggen och ett taffligt försök att installera First Class trots att mitt virusprogram protesterar högljutt.

Det är kanon väder ute, en sån här vinterdag som inte suger så jättemycket, solen skiner och man blir inte alls deprimerad eftersom det är så ljust och härligt. MEN jag tänker inte gå utomhus idag, jag vägrar helt enkelt. Detta är min första lediga dag på hur lång tid osm hellst. Jag tog ledigt från jobbet och jag tänker strunta helt i allt skolarbete. Idag ska jag ha så otroligt tråkigt, sådär tråkigt så att man längtar tillbaka hela veckan när allt drar igång igen på måndag. Därför får jag inte skriva mer, för det var ganska kul att skriva.

Hoppas att du får lika tråkigt som mig idag : )