tågresan!

Riksdagsledamöterna är vilsna!

I morse lyssnade vi på debatten om flyktng och asylpolitiken i riksdagen. Det fanns inte mer än fem riksdagsledamöter i kammaren, och minst dubbelt så många åskådare. Pinsamt!

Som väntat så röstades alla bra förslag ner vilket kommer leda till att alla arbetande asylsökande flyktingar måsta åka hem, trots att de har ett arbete här... beklagligt!

Charlie, Hanna och jag åkte till stockholm för att sprida vårat budskap. Niklas slöt upp!

Vi hade kul på tåget hem

image228


osäkerhet

Allting är så osäkert nu. Enayatulla Adel har fått besked om att hans tidigare stoppade utvisning kommer att verkställas. Detta trots UNHCR's varning för att skicka just ungdommar till Afghanistan. När gränspolisen kommer och plockar Adel den här gången är det ingen som vet. På tisdag går ett plan. Förhoppningsvis finns han inte ombord på det. Förhoppningsvis så får han en chans att ta del av den lagändrig som skulle hjälpa honom att stanna i Sverige, sitt hem! Denna lagändrig ligger på remiss och väntar på att bli godkänd, och detta kommer att ta ett tag. Det är tid som Adel och människor i samma situation inte har. Därför är det otroligt viktigt att riksdagen röstar för den motion som ska debatteras nu på onsdag. Den motionen säger att alla utvisningar till Afghanistan ska stoppas tills dess att den nya migrations och asylpolitiken har trätt i kraft.

Detta skulle göra att alla asylsökande får stanna ett litet tag till, samt att de senare får möjlighet att stanna om de har arbete och kan försörja sig själva.

Nu på onsdag, alltså den 26:e så tas motionen upp i riksdagen, och under tiden kommer jag att dela i den manifestation som hålls på sergelstorg med föhoppningar om att motionen går igenom.

Tycker du som jag så hoppas jag att du kommer och deltar!

två timmar kvar

Sen smäller det!
Jag fyller 20 år :) stort!

Nu är det två timmar och 45 år kvar till pension. Hanna ska hjälpa mig med hörapparat och testamente och sånt..

HEJ ÅLDERSNOJA!

image227
Så här snygg var jag när jag var 19 år!

Äntligen

image226

Äntligen fick jag träffa Enayatulla Adel. Han fick komma tillbaka till förvaret i Gävle och vid lunchtid idag så fick jag äntligen träffa honom.

En underbar människa som jag har en hel del att lära av, jag hoppas av hela mitt hjärta att dom låter honom återvända till sitt hem i Hofors snart. Ingen människa förtjänar att sitta inlåst mot sin vilja för att det enda fel man har gjort är att söka tillstånd att få bo och leva i vårat land.

Vi jobbar vidare...

Nu har det hänt...

Nu har det hänt...

image225

Olga i SVT

TV framträdandet kan du kika på här


Solidaritet

Under demonstrationen i fredags sa Nils Kempe något väldigt intressant till mig. Han sa att solidaritet kommer ifrån människors personliga engagemang, och inte genom skattesedeln. Det är ju verkligen så sant! Ett hundratal personer var där och visade sitt stöd, dom hoppade över skola och jobb för att gå i demonstarionståget och för att försöka hjälpa Enayatulla Adel. En grym insats som verkligen rörde mig. Det var inte ett bistånd som betalades ifrån all den skatt alla som arbetar betalar, utan det var människor som bryr sig som ställde upp. Otroligt! Jag visste inte att även jag kunde gilla uttrycket solidaritet, men på rätt sätt så fungerar det ju verkligen hur bra som hellst!

Mer solidaritet åt folket!

Min smarta vän Nils blogg hittar du
här

Hjälp Adel

Genom att skriva på en namninsamling som du hittar här

Enayatulla Adel

En vän till mig blev igår hämtad av fyra poliser och fördes till förvaret i Gävle där han nu väntar på utvisning. För fyra år sedan flydde han till Sverige ifrån Afghanistan där han var hotad till döden av tallibangrupper. Han har på fyra år lärt sig att prata grymt bra Svenska, han går nu sista året på gymnasiet och jobbar extra nästan varje kväll som telefonförsäljare. I december berättade han för mig att han åter igen har fått avslag ifrån migrationsverket och kommer bli utvisad till sitt hemland. Jag bestämde mig för att ringa till den advokat som hjälpte mig och mor att stanna i Sverige. Han sa att den i princip enda chansen Adel hade att få stanna var om han gömde sig. Detta ville inte Adel höra talas om då han ville fortsätta studera för att ta sin studentexamen nu i vår, han ville fortsätta jobba, han ville bo kvar i sin lägenhet och han ville fortsätta träffa sina vänner. Han ville alltså fortsätta vara en del av samhället. Vad fick han för att vara så hederlig? Jo, idag sitter han som ett djur i en bur, inlåst på migrationsverket och väntar i ovisshet på att troligen bli utvisad till det land där han är dödshotad i, det land där tortyr, svält och krig fortfarande härjar.

Tobias Billström! Jag hoppas att du lyssnar på all kritik detta beslut har fått. Hur kan du vilja skicka tillbaka en människa till ett land där UD inte rekomenderar någon svensk medborgare att åka. Inser du inte att Adel är en minst lika stor del av sverige som någon annan medborgare.
Låt Adel få stanna och ta sin student, låt honom försörja sig själv, låt honom få återvända till sitt hem i Hofors och visa att migrationsverket har någon gnutta medmänsklighet.

It must be some kind of record!

MUF Dalarna lyckades värva hela 58 medlemmar under den nationella kampanjdagen. OTROLIGT BRA!!! Tack till alla som hjälpte till, ni är GULD!

Vi ses på onsdag när belöningen kommer ;)

MUF Dalarna laddar!

På onsdag smäller det! Då har Moderata Ungdomsförbundet nationell kampanjdag. Gävleborg och Dalarna har ett vad som måste vinnas av Dalarna. Flest värvade är det som gäller. Om du vill göra friheten en tjänst så ska du bli medlem på onsdag på vår hemsida.
Vill du vara med på världens mysigaste talarkväll på tisdag så ska du infinna dig på Moderaterna i Dalarnas lokal klockan 18.00 imorgon. (nära polisstationen, i korsningen vid arbetsförmedlingen) Nikola Latinovic och fika utlovas!

Hoppas att vi ses!

Sokolol i Götet

Jag posar med mina allierade vänner från den bästa delen av Sverige (GävleDalarna)
Vi hade den roligaste tågresan i mannaminne, nattåg är stället man ska hänga på!       
Claes Mårtén    Hanna Jensen   Martin Richardsson

så mycket att göra, så lite tid..

Mor och jag har renoverat lägenheten och har i princip hela lägenheten i flyttlådor för tillfället. Jobb hela dagarna, rovdjurspolitik hela nätterna och inget internet hemma. Det är svårt.

Imorgon ska MUF till Lugnetgymnasiet på kampanj. Många nya som vill vara med, det ska bli väldigt kul :)
Sedan ska jag och Hanna Jensen fara till Göteborg på Rikskonferensen och bli bildade. Jag ska försöka att vara en bättre bloggare där!

Tills dess så nås jag med fördel på mobiltelefonen!

PEACE!


Vargen...

(skrivet för några dagar sedan)

Vaknade aldeles för tidigt av att en reporter ifrån Gävle-Dala nyheterna ringde och väckte mig imorse. Med en hes morgonröst  bad jag om att få två timmar på mig att komma ner. Pirrig i magen med mitt moraliska stöd Nils Kempe med mig knallade jag sedan ner för att svara på frågor om vargen.
 
Resultatet kan du kika på
här


Efter det käkade vi en snabb lunch i väntan på att inslaget i sveriges radio Dalarna skulle sändas. Det kan du lyssna på här


Det hela har gått väldigt snabbt, men nu är jag "den ryska vargkvinnan ifrån Dalarna" ;)


Debatten handlar om att Moderaterna enligt mig bedriver en ovänlig politik för miljön. När man grundar sitt ställningstagande i att människan äger naturen och kan göra vad hon vill med densamma så blir det fel. Det stämmer att vi är högst i näringskedjan, men vi har även högs intellekt och har därmed även en del skyldigheter. Det är dubbelmoraliskt att propagera för minde koldioxidutsläpp när man vid sidan av den debatten tycker att man kan utrota en hel art för att den inte passar in i vårat samhälle. Ännu värre är det att förvänta sig att det ska finnas lejon i Afrika när man själv inte är beredd att göra något för vargen i ens egna skogar. Kan man kräva en mångfald i naturen så måste man vara konsekvent, och Sverige måste vara en stark röst i att rädda naturen. För att bli trovärdiga i debatten så har Sverige inget val, vi måste rädda vår vargstam!


Vad tycker du? Kommentera gärna!


KLAR!

Ja nu är jag klar med alla distriktsstämmor för i år!

Avslutade några hetsiga månader med  Uppsalas stämma, och det var en mycket trevlig avslutning. Har träffat väldigt många intressanta människor och tillsammans har vi fört intressanta diskussioner. Den var väldigt olik vår stämma på flera sätt, men den största skillnaden låg i att vi i Dalarna har en mycket större blandning av åsikter. Allt ifrån liberala till konservativa åsikter får plats i debatterna, medans det i Uppsala inte finns en konservatic ådra så långt ögat kan nå :P

Nu sitter jag på MUFs centrala kansli i stockholm och ska fotas för vårkampanjen.

top notch!

Sara, Allis och jag gjorde Stockholm. Och det var... top notch! hahahaha!!
Kompisen och hans brat dök upp och skakade rumpa med oss på caféet en stund, för att senare dra vidare till white room. Det var precis som Björn Gustavsson beskriver det: en lång kö, alla som är något kommer in, och sen kommer man knappt ut. Kompisens brat kände en tjock kille som har varit med i tv, och han fixade in oss. Rosa Pantern  följde med hela kvällen och den som fick lära känna honom bäst under kvällen var Carro som dök upp en stund.Top notch verkligen! Sjuk kväll!

I skrivande stund så går min tanke till Sara som efter tre timmars sömn steg upp och gick till jobbet, där hon några timmar senare fick motta ett gäng hånande sms om den underbara frukosten hon missar i sin egen lägenmhet av mig och allis. Du är en kämpe!