hööööst

det är höst och jag är söt, titta bara!


Solidaritet fyllde år

Olga Sokolova

Torsdagsklubben på sollan fyllde ett år, och jag och Marc var där...

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, först så var det ju förkrök på hofet där den hemliga gästen dök upp, det var svenskans gamla stockholms-boss Philippe. Efter några timmar där sprang jag till bion för att kika på Bond. Den var riktigt fet, men det var lite svårt att hänga med i alla häftiga fightscener, jag fattade inte riktigt vem som var vem eftersom allt gick väldigt snabbt (och jag hade lite för mycket vin i kroppen..)
Anyway, när filmen var slut så sprang jag till Solidaritet och kom dit lagom för att hinna se min chef spåra vid baren. Om han hann med sitt plan vid 8 i morse är det ingen som vet, men med tanke på alla shoots han drog i sig (och som han hällde i alla runt omkring honom också för den delen) kl 4 i natt, så har jag hemskt svårt att se det hända.. :P

Annat kul...
Max var jättesöt
Hannes somnade på bion
vi hade popcornkriget på bion!!!
Simon preppade håret med coca cola (höhöhö)

Cashflow och Bondpremiär

Det går oförskämt bra på jobbet just nu, jag tjänar jättemycket pengar :) Den här fantastiska dagen ska toppas med en och annan förfriskning på Sturehof, som så många torsdagskvällar förr.. Speciellt för denhär torsdagsutgången är att vi ska gästas av en hemlig gäst... Det spekuleras just nu vilt om vem denne hemlige gäst kan vara. Efter några dry martini där springer jag vidare till Sergels biograf för att se premiären av den nya Bondrullen, som börjat klockan 00:07. Hur fyndigt är inte det? :P Där får jag sällskap av Hannes, Simon och Anton. Vad som händer sen är det ingen som vet, kanske slutar det som de flesta torsdagskvällar, på Solidaritet. Ingen vet!

Vem visste att Usher var så smart..

På frågan vad han tycker är den viktigaste frågan i presidentvalet så svarar han att fokus borde ligga på förändringarna i landet och inte på kön och hudfärg på företrädarna. Att Obama är svart och att Palin är kvinna borde inte ha något med valet att göra menar han. För han har en poäng, många snackar om att det är viktigt att USA får sin första svarta president osv...

Även Marcus Dunberg (dagens krönikör hos Metro) skriver en hel del intressant. Han påpekar det orimliga i att kandidaterna bedriver valkampanj på sitt jobbiga förflutna. Joe Biden kampanjar på att han kommer från en typisk arbetarklass-familj, Obama är fortfarande svart, John McCain är krigshjälte och Sara Palin som har en son med Downs syndrom. Sen när var det häftigt? Varför kan man inte vinna ett presidentval på att vara häftig och bäst? Jag som trodde att det här med jantelag bara förekom i Sverige. Det gör mig djupt sårad att även USA har drabbats...

Pucko-Olga

Bilderna ifrån mitt modereportage med Juha är ute på villovägar, jag tänkte bara informera om att det är på gång om än med en hel del förseningar.. Håll ut!

Annars då?

Det är sjukt inne att klaga på SL just nu, så även jag tänke stämma in i klagosången.
Jag bor ju alltså i Segeltorp som är en bra bit utanför Stockholm. Jag måste åka tunnelbana och buss varje gång jag ska ta  mig mellan stan och hemmet. Och som bekant så ligger Stockholm i Sverige, men detta till trots så har SL inte fattat att det varje höst kommer falla löv på spåren samt att det varje vinter kommer att snöa. Ändå är kaoset ett faktum så fort vårat svenska väder gör sig påminnt. Varje dag så kommer det minst en stackars kollega försent till jobbet på grund av stillastående trafik som beror på just löv på spåret. Jag är som sagt inte den enda som vill få ur mig lite illska, Metro tillägnade en hel sida i tidningen åt arga resenärer som vill skriva av sig. Klockrent!


döseg dag

Jag är hemma och har ont i halsen, smaka på det! inte roligt någon stans. Vad har jag lyckats åstadkomma i min ensamhet och misär då? Jag har sett på hela fösta säsongen av gossip girl..

photoshoot

Veckans första photoshoot är avklarad. Juha var en natural på det här med posera för kameran i SvD's fotograferingshörna.

Just nu blir bilderna redigerade för att sedan dyka upp här på bloggen. Jättespännande :)


Vilken morgon

Inne i garderoben med Juha uteblev som du ser igår, detta på grund av aldeles för mycket att göra samt lite bristande intresse ifrån Juha själv. Jag ska försöka peppa honom idag för att ställa upp i modereportaget ändå. :)

Jag har världens största panik idag. Det är så jävla mycket som ska fixas, och allt ska fixas samtidigt och paralellt med det andra som skulle fixas, och jag tror inte att jag räcker till. Jag ska ha en massa människor omkring mig som finns till för att hjälpa till, men det är ingenting jag känner av just nu iaf. Jag gör allt och jag klarar snart inte av det.. PANIK! ! !

Sökes:
En assistent som vill avlasta mig. Krav: du jobbar för en lunch (läs: billig)

Den här panikmorgonen har resultear i noll joggade meter idag. Jag kommer inte gå ner i vikt i denhär takten... this is not ok!! (mitt mål är fem kilo lättare fram till stämman så att jag kommer ner i klänningen som jag köpte för en månad sedan)


dagens!

- Ja hej, mitt namn är Olga och jag ringer ifrån SvD. Jag söker Katrin.

- Nej hon är i utlandet, kommer hem om en vecka.

- Ok, går det bra att prata med dig istället?

- Nej det går inte (ledsen röst) Jag är sängvätare och efterbliven...

- Ok, då får jag söka Katrin en annan dag... Godnatt!

MaskeradOlga Sokolova, Simon Sundén och Karin Tingström på maskerad i Örebro.

Höstkonferens all over againSå såg det ut 2007, det var tema gangster och det gick helt vilt till. I år blir det andra bullar, jag åker dit för att hänga med Fredrik Morfelt, och så joinar vi självklart banketten på kvällen. Detta år är temat superhjältar och jag kommer vara sjukt het i min superhjälte-trikå, hahaha!

Juha Terminator

Min kollega Juha är en mycket intressant person. Jag tänke skildra honom här på bloggen idag. Det är väldigt enkelt, han är tyst och snäll för det mesta. Ibland försöker han prata dalmål och då får han mig att skratta. Juha har en riktigt skön klädstil, min blogg skulle nästan kunna bli Juhas modeblogg - by olga , idag så stylade jag honom till en täbb, det var enkelt med tanke på hans sportstrumpor som bara skrek om att få et t par jeans stoppade i sig. (det finns en bild, jag ska nog posta den om ni är snälla!) Juhas passion är att laga mat. I SvD's personalmatsal så är han ofta den enda med matlåda medan alla andra värmer sina rätter direkt ifrån Hemköp's frys för färdiglagade rätter. När vi vanliga dödliga väntar på vår mat vid microvågsugnarna så gillar han att brilliera med sina rätter och berättar mer än gärna för alla som vill lyssna om hur tillagningen har gått till. Juha förvandlas för en stund till Mat-tina när han väldigt metodiskt går igenom processerna som krävs för att skapa rätten. Helt ärligt så är det ingen som är avundsjuk på hans hemlagade mat då den vid två tillfällen bara denna vecka har bestått av något som han kallar för bacon-och-tonfiskröra. Han har då helt enkelt stekt tonfiks och bacon tillsammans med lite peppar, det funkar lika bra till ris som till pasta!

Jag har på omvågar hört att Juha näst intill livnär sig på olika tonfiskrätter och har så gjort de senaste fyra åren som han har jobbar här på företaget. När jag konfronterade Juha med uppgifterna så sa han stolt att det stämde, sedan rekomenderade han en hemsida med adressen tonfiskburk.se för mig. Det är en hemsida som ägnat sig till att recencera tonfisk på burk, och det skulle verkligen kunna vara Juha som var upphovsmakaren till denna fantastiska sida(men så är alltså inte fallet)

Under tiden som jag har skrivit detta så har jag bestämt mig för att under nästa vecka göra moderepportage om Juha.
På måndag kommer första delen av Inne i garderoben med Juha

Sökes

Arbetsvilliga medhjälpare.
Krav: Du håller det du lovat, du erkänner dina misstag och du undviker inte kontakt om du har gjort fel i hopp om att risken för konflikt minimeras.

Frullebulle

Jag vaknade med träningsvärk idag efter gårdagens löprunda runt sjön. Det är Långsjön som ligger precis bakom huset jag bor i nu, det är en mil runt hela (jag joggade lite mer än hälften, sen promenerade jag) Jag är extremt stolt över mig själv iaf, för jag måste verkligen börja leva sunt. Idag är jag inte fullt lika aktiv och duktig, jag har tittat på två gossipgirlavsnitt och ligger fortfarande kvar i sängen. Dock ska jag lyfta på tjockisrumpan och dra och inhandla lite frukost nu.

Heja Mårten(bilden är lånad ifrån ambivalentapojkar.blogg.se)

tillbakablick på helgens upptåg

Olga Sokolova

Jag fångades på bild även denna gång. Här tillsammans med Amir Adan ifrån MUF Stockholm på någon klubb som hette något årtal.. Sjukt osäker på vilket årtal det var dock.. Att gå ut på krogen i Stockholm är så väldigt mycket mer komplicerat än i Falun. Där finns Etage (eller var det slitage?) och Harrys, så mycket mer än så är det inte..

måste ha

Jag har länge snackat om det, men nu är frågan om inte snack ska bli verkstad snart.. Jag vill alltså köpa denna to die for-snygga handsfree till mobilen.
Måndag all over again

Då var det måndag igen. Tvättmaskinen är fullproppad, jag är promenadsugen och helgens bravader är på väg att bli historia. Jag var på ledningsforum med alla MUFs distriktsordföranden i helgen. Som vanligt så var det vldigt kul att återse alla mina kollegor, men helt ärsligt så känner att jag inte har så mycket att hämta på våra utbildningar längre. På lifeleader academy lärde jag mig hur mycket som hellst, men efter det så har det bara tagit stopp..  (hahahaha jag måste nog vara fullärd redan ;)


Att se fram emot i veckan:

  • Löning!
  • Bli klar med min kostym till nästa helgs middag
  • Onsdagsmyset (som tydligen ska vara nått extra denna gång)
  • MUF Dalarnas inbjudan till utbildning kommer ut

Att roa sig på jobbet, del 2

Jag har fortfarande hemskt tråkigt... Så här ser kill-versionen av mig ut också :)


Att roa sig på jobbet

Jag har som vanligt inte helt roligt på jobbet.. Då kan man roa sig på yearbookyourself.com om man vill. Så här roligt ser jag ut om man slänger på en sjysst frisyr från 50-talet fram till 90-talet.

olga sokolova

Den drygaste människan i världen

Det kan mycket väl vara jag just nu. Jag sitter på jobbet och är en grym försäljare idag, alla som pratar med mig antingen köper SvD eller slänger på luren i örat på mig för att jag är så dryg :) Jag är så jobbig att jag hatar mig själv en gnutta, av sympati för alla stackars människor som råkar prata med mig idag :P

Men hey, jag blir rik på det! Vad ska jag göra?

Torsdag

Jag är uppe med tuppen och tvättar och städar. Min hyperaktivitet som kunde ha resulterat i en joggingtur blev istället en ren våning på grund av regnet som öser ner utanför... Nu ska jag försöka hitta någon skön outfit för kvällen, det är utgång med några arbetskamrater ikväll. Känner jag oss rätt så slutar det med ett förhäng på Sturehof och rumpskak på Solidaritet.


Dampmorgon

Jag och mamma funderade på att gräva ner stridsyxan och bli kompisar. Men inte vart som hellst, nej vi tänkte bli kompisar på Mauritius vita stränder. Anledningen var att jag hittade en grym charter på Tradera. Två veckor, fint hotell beläget praktiskt taget på stranden och halvpension för två pers. Vi bestämde oss för att sluta på 16 000, och auktionen slutade på 17 000.. Det var sjukt synd, jag har verkligen inte haft semester på snart ett år, det är synd om mig och det är verkligen dags snart.

Fast om jag ska vara helt ärlig så har jag inte råd, jag har ju fortfarande dendär kreditskulden som jag borde satsa på att betala tillbaka innan jag kan unna mig någonting..En av de unedrbara stränderna runt ön Mauritius, åh vad jag längtar dit.


Bäst just nu


KAN DE GÖRA SÅ HÄR?
"Ditt konto är inte tillgängligt på grund av uppdateringar av webbplatsen. Det borde bli tillgängligt igen inom ett par timmar. Vi ber omursäkt för detta"

Hahahaa, vad ska jag nu göra ikväll? :P

Min kostym

Jag ska på middag med Moderat Skolungdom nästa helg, och dresscoden är superhjälte. Jag har börjat spåna på min kostym, och utan att avslöja allt för mycket så kommer jag... eh... synas... Bäst av allt var att min sambo Marie kom på mig med att prova utkastet till kostymen, det var sjukt kul i den millisekund då hon inte visste att det var en kostym.

Nu ska här sovas, nattinatt!

Skitdagen fortsätter

Hela dagen är förskjuten i tid, det bara är så. Nu blev jag sen till jobbet, och jag skyller allt på SL! Förvisso så ägde tågförseningen rum för typ fem timmar sedan, men tidsrubbningen sitter i och jag förklarar härmed denna dag för skitdag.

Imorgon däremot, det blir något helt annat.. Jag har längtat efter imorgon i en och en halv vecka nu :)


Stockholms länstrafik

Jag gick upp i tid, stressade extra mycket eftersom det var viktigt att jag var i tid idag. Men då är det vagnfel på tunnelbanan.. Istället blir jag sittandes i Fruängen hela morgonen... Jag hatar att vara sen! Och jag hatar SL!

Here we go again

Måndag morgon. För ovanlighetens skull så är jag vaken på en måndag morgon, annars brukar jag hellst sova ut den här tiden och bara försöka glömma bort att det är en måndag. Idag ska jag och Sanaa till Norra Real på kampanj för Lifeleader Academy. Tanken är att vi ska hitta några tjejer som vill gå samma utbildning som vi gick i sommras. I am off to Norra Real!

erik och benny

Idag har jag spenderat eftermiddagen tillsammans med Erik Larsson runtstrosandes i Stockholm stad. Nu ska vi avsluta dagen tillsammans med gängetpå Big Ben standup comedy. Det ska bli skönt att få skratta av sig lite :)

Att åka tåg part 2

vägen till stockholm är som synes mycket vackrare, till och med hösten är fin.. Helgen har förlöpt tämligen smärtfritt, när jag tänker efter så har jag haft det ganska trevligt.. Men jag är sjukt glad att jag har kommit ifrån falun, allting är för välbekant. Då irrar jag hellre omkring i ett alldeles för stort och obekant stockholm. Det är liksom mycket mer spännande att vara vilsen :)

En bild

På min sista öl i Belgien, på flygplatsen. Ser ni vilken lycka? Ikväll ska jag ha öl!

Olga Sokolova i Bryssel

Nu börjas det!!

Nu ska fläsket väck! Fem kilo måste bort till stämman, det är inget snack.

Historien bakom denna plötsliga insikt är att jag har vuxit ur en jättesöt klänning som jag köpte för en månad sedan som jag ville ha på stämman i november. Det håller inte och nu ska jag börja träna. Därför springer jag till gymmet nu, sen avslutar jag allt i simhallen på gammalt hederligt vis.


Rikard Sjöstrand och Olga Sokolova, back in the fit days.


Att komma till Falun

är inte alls lika farligt om man har två fantastiska vänninor som möter upp en.

Jag skäms när jag tänker på hur lång tid det var sedan vi sågs. Men nu är vi återförenade och ikväll har vi en otroligt försenad reunion. Middag hos Hanna med efterföljande vin och ostMYS!


Charlotte Garvö och Hanna Jensen Kjellberg

Att åka tåg

 

Ramlösa är ett måste, denna gång med smak av päron! Jag tänkte vara lite effektiv och sitter nu och planerar MUF dalarnas höstutbildning, adventskursen. Just nu åker tåget igenom uppsala och jag känner mig hemskt ensam för en stund... Mitt möte i dalarna blev inställt, så jag ska hem och hälsa på mamma, får se om jag överlever. Jag har verkligen längtat efter en hjärndöd helg utan stress. En sån helg jag hade fullt av på typ gymnasietiden, utan jobb, utan möten, utan ställen man måste vara på en viss tid och egentligen utan måsten över huvudtaget.. Dom helgerna slutade allt för ofta med att jag lyckats titta på samtliga repriser av alla serier som visas under en helg på tv3 och tv6. Det var tider det, jag har saknat det som fan! Tv-bilagan, det är du och jag i helgen!

Kännslan är en liten rysning i ryggslutet

Det är där det börjar! Snart kommer det krypa längre upp och till sist så kommer paniken krypa i hela kroppen.. Det är den kännslan jag har just nu.

Anledning : jag ska hem i helgen...


Min nya doft

Jag bara måste hylla Gucci's nya doft, den är gudomlig. (och självklart är det även så jag kommer lukta i höst)

gucci by gucci
Gucci by Gucci, MUMS!


Hemkommen

Nu har jag alltså kommit hem ifrån Bryssel. Det har varit två väldigt intensiva dagar fulla med coola EU-parlamentariker och öl! Christoffer Fjellner stod för det bästa föredraget, det var verkligen jätteintressant att höra vad han har för sig där nere!!

På kvällen så blev det tid för ölprovning med efterföljande dumheter. Jag insåg snabbt att jag var i ölhimlen, det fanns allt en Olga kan önska. Dummheterna har jag som tur är inget minne av :)
Bryssel

Jag drar till bryssel i natt! :) Jag ska hälsa på Gunnar Hökmark som ska berätta om vad han har för sig i Europaparlamentet. Jag ska även hinna med en utgång och en del shopping..

Om tillfälle ges så ska jag se till att få upp lite bilder under vistelsen där, annars så får ni hålla er tills på torsdag!

Sossarnas alternativa budget

TACK GODE GUD (om det nu finns någon, troligtvis inte.. TACK SVENSKA FOLKET i så fall) för att inte sossarna styr just nu.. I deras alternativa budget så kan man beskåda högre beskattning för alla som jobbar (de vill givetvis inite genomföra det sista steget i regeringens jobbskatteavdrag) och självklart så ska dom återinföra förmögenhetsskatten.

Min favorit i budgeten är att de vill sänka arbetsgivaravgiften med EN HEL PROCENT för småföretagare. Fantastiskt!! Att jämföra det med regeringens halvering av arbetsgivaravgiften för den som anställer unga och långtidsarbetslösa är skrattretande.

Det är kul, jag gillar det! Jag hoppas innerligt att det svenska folket inser vad socialdemokraterna vill göra med vårat land. Opinionssiffrorna må vända snart, annars blir jag tvungen att idiotförklara typ Sverige.

Bokstavsbarn?

Ibland tror jag att någon missade en ADHD diagnos på mig som barn, för allt kan inte vara helt rätt ställt med mig. Jag kände mig lite småtjock när jag kom hem och tittade mig i spegeln igårkväll. Denhär känslan känner jag igen allt för väl från sist jag var hemma hos Karin också, det beror på att dom har en våg där (en pryl som jag har försökt undvika ett tag) Men när det hela blev oundvikligt så måste jag kliva upp och se vilket djävulstal som poppar upp denna gång. Tillbaka till gårdagen, jag kände mig tjock och drog därför ut och sprang i en hel timme (wow) helt orädd klockan 11 på kvällen ute i Huddinge. Jag tycker att det är rastlöshet/adhd-poäng till mig!

Kidnappad av Karin

Även denna helg går under Karins våld. Vi hängde hos någon väninna till Karin som hade fest igår, det var nog jättekul om man var lika full som dom var. Men jag höll mig helnykter igår och kunde mest roas åt andras fylleupptåg.

sokolova olga
Olga Sokolova och Karin Tingström, sjukt söta på fest!!

En kväll med potential

Jag gillar när saker och ting inte riktigt blir som man har tänkt sig. Med andra ord så gillar jag när saker och ting spårar lite... Idag är en dag med hög spårnings-potential, och allt tack vare en människa som har extremt dåligt inflytande på mig. ROLIGT!

Migrän, regn och mörker

Jag fattar ingenting.. Den här dagen är sär!! Nu har jag varit ledsen hela kvällen, legat hemma i ett tillstånd som närmast kan liknas vid apati och tyckt förfärligt synd om mig själv. Dessutom har jag fått migrän, regnet öser ner utanför fönstret och jag vågar inte gå ut och promenera själv för att det är så mörkt.. Emomode, här kommer jag!